Saltar apartados

Els estudiants de Ciències de la Salut de la UA simularan situacions hospitalàries reals amb dispositius tecnològics d'última generació

Salas_simulacion 

Alacant, 31 de maig de 2012

La Facultat ha inaugurat avui quatre noves sales de simulació i una sala de control

La Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant ha inaugurat aquest matí quatre noves sales de simulació d'escenaris sanitaris, que permetran als estudiants completar la formació pràctica amb dispositius tecnològics d'última generació.

En l’acte inaugural han estat presents el rector de la UA Ignasi Jiménez Raneda, el rector electe, Manuel Palomar, el vicerector d'Infraestructures, Espais i Medi Ambient, Vicente Montiel, la vicerectora de Relacions Institucionals, Aránzazu Calzada, i la degana de la Facultat de Ciències de la Salut, Ana Laguna, que estarà acompanyada de tot l’equip deganal i els professors del centre. Durant el recorregut inaugural, Ángeles San Juan Quiles, secretària del Departament d'Infermeria, ha explicat als assistents les tècniques de les instal·lacions i les aplicacions que tenen.

Durant l'acte inaugural s'han dut a terme diferents simulacions als nous espais i els assistents han pogut comprovar l'ampli abast del projecte. En concret, s'han habilitat un total de 4 sales de treball de simulació i una sala de control.

Dues de les sales reprodueixen escenaris sanitaris. La primera sala està dedicada a l'atenció hospitalària i extrahospitalària d'adults i també a l'atenció maternoinfantil. Aquesta sala té llits d'hospitalització, incubadores, ninots de simulació, material clínic, etc. La segona sala està destinada als pacients crítics i les urgències. Les dues sales disposen de pantalles digitals interactives, instal·lació d'àudio i vídeo.

Entre les dues primeres sales d'escenaris sanitaris està situada la sala de control, des de la qual es duen a terme totes les intervencions tecnològiques, gràcies a dos grans finestra/espill que permeten la visió de les dues sales.

La tercera sala està destinada a la simulació d'habilitats i està equipada amb mitjans audiovisuals d'última generació. Finalment, trobem una sala de treball que permet als estudiants dur a terme l'anàlisi de situacions reals hipotètiques i el desenvolupament.

Per a José Ramón Martín Riera, vicedegà de la Facultat de Ciències de la Salut, "es tracta, sens dubte, d'un important esforç d'inversió que situa la Facultat de Ciències de la Salut al capdavant dels centres amb instal·lacions d'aquest tipus".

La remodelació ha servit per a portar a terme una distribució racional dels espais, fet que ha permès crear un Gabinet de Nutrició en què se simularan entrevistes entre professionals i pacients. En un futur pròxim, segons l'equip deganal, es preveu que el Gabinet de Nutrició oferisca atenció a tota la comunitat universitària.

Amb aquesta inauguració es dóna per finalitzada la intervenció integral que s'ha dut a terme per a remodelar les instal·lacions anteriors i equipar-les amb els últims dispositius tecnològics que permetran als estudiants simular situacions amb un alt grau de realitat.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464