Saltar apartados

Investigadors internacionals desxifren 2000 anys d'organitzacions socials a través de les restes arqueològiques en la UA

Congrés_Int_Arqueologia

Alacant, 29 de maig de 2012

Les restes arqueològiques poden ser fonts d'informació per a acostar-nos a l'organització social i les estructures domèstiques que hi ha hagut en cada societat. Així ho constaten els estudis fets per investigadors internacionals que, des de demà dimecres 30 i fins al dijous 31 de maig de 2012, es donen cita en el Congrés Internacional "De l'estructura domèstica a l'espai social. Lectures arqueològiques de l'ús social de l'espai".

Organitzat pel Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina de la Universitat d'Alacant, aquest congrés internacional pretén transcendir la mera descripció dels vestigis arqueològics i intenta acostar-se a l'organització social a partir de la mateixa investigació arqueològica.    

La trobada reuneix en l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA investigadors internacionals del Mediterrani Occidental que es dediquen als espais domèstics i les formes d'habitat en diversos períodes de la història, per a tractar d'entendre com vivia cada societat, com s'estructuraven les famílies i les línies domèstiques, tot al llarg de 2.000 anys que van des de la protohistòria, la història antiga i l’edat mitjana fins al final de l'època islàmica. Aquest interès ha portat els especialistes a reunir-se per a discutir i buscar metodologies d'investigació comunes a totes les èpoques i discutir sobre les problemàtiques comunes en cadascun dels períodes, com és l'emergència de poder d'unes famílies sobre altres.

El seminari forma part de les línies del Grup d'investigació Arqueologia i Patrimoni Històric, dins del marc del projecte d'investigació «Lectura arqueològica de l'ús social de l'espai. Anàlisi transversal de la protohistòria a l'edat mitjana en el Mediterrani Occidental».

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464