Saltar apartados

La Universitat d'Alacant inventaria i publica el patrimoni vegetal del seu campus

Logo_UverdA

Alacant, 31 de maig de 2012

La Universitat d'Alacant ha obert a l'accés ciutadà l'inventari dels exemplars vegetals del seu campus. Sota el nom d'UverdA, la web de la UA arreplega de forma detallada el seu patrimoni vegetal: arbres, gespa, plantes ornamentals, etc. amb informació del nombre d'exemplars o extensió ocupada per cada espècie, la seua ubicació i la descripció científica dels seus arbres.

La web assenyala que la conservació d'aquest patrimoni necessita de la col·laboració de tots para la seua cura. "Hem desenvolupat aquesta aplicació WEB perquè tots coneguem millor les nostres zones verdes i arbres. Visualitzar i localitzar la situació dels elements vegetals dins del plànol, consultar les característiques de les diverses espècies vegetals que poblen el campus universitari. Conèixer de primera mà el nostre entorn possibilita la col·laboració i contribueix a la millora i cura de les zones arboladas", assenyala la seua presentació.

Aquesta aplicació forma part de l'Agenda 21 del Vicerectorat d'Infraestructures i Espais i l'ha gestionat el Secretariat d'Infraestructures i Medi ambient a través del Servei d'Infraestructures. L'ha facilitat l'empresa concessionària del manteniment de jardineria Romeu i Lamaignere Paisatgistes, que ha realitzat prèviament l'exhaustiu inventari.

UverdA permet un recorregut complet pel campus amb fotografia àrea ampliable i dividit en zones. Cadascuna d'elles té una fitxa en la qual s'enumeren els seus elements o la seua extensió. Així en la zona Rectorat-Bbiblioteca s'inventarien 296 arbres, 10 arbustos i 6 tanques, i es detalla en metres quadrats la superfície de gespa, grava, albero, herba natural, massís de flor, massa arbustiva, tapizante i terra cultivable que existeix.

En ampliar la imatge una sèrie de punts acolorits assenyala la localització dels arbres (s'han inventariat prop de 7.500 d'unes 120 espècies diferents) i, en prémer sobre ells, s'indica el nom comú i científic de l'espècie a la qual pertany, la seua maduresa benvolguda, el perímetre del tronc i la seua altura total. El catàleg d'espècies, amb detalls que van del seu creixement a la la descripció dels seus fruits i fulles o la seua floració, entre uns altres, ha sigut proporcionat pels instituts de la Universitat d'Alacant CIBIO i Ramón Margalef.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464