Saltar apartados

Naix la Unitat Mixta d'Investigació i Desenvolupe Institut Español d'Oceanografia- Universitat d'Alacant

Conveni1

Alacant, 28 de maig de 2012

El director de l'IEO, Eduardo Balguerías Guerra i Ignacio Jiménez Raneda, com a rector, han signat avui el conveni de creació

Amb la finalitat de reforçar i ampliar l'estreta col·laboració que des dels anys 80 mantenen l'Institut Español d'Oceanografia i la Universitat d'Alacant, s'ha creat una Unitat Mixta d'Investigació i Desenvolupament a l'empara de la Llei 14/2011 de la Ciència, per al desenvolupament de línies estratègiques d'investigació, especialment en els camps de les Ciències Marines relacionats amb la biodiversitat, els recursos vius i la contaminació.

La Unitat s'ha presentat aquest matí en el Rectorat de la Universitat, en un acte institucional en el qual el director de l'Institut Español d'Oceanografia (IEO), Eduardo Balguerías, i el rector de la Universitat d'Alacant, Ignacio Jiménez Raneda, han signat el conveni que unirà a aquestes institucions. A l'acte han assistit a més, el rector electe, Manuel Palomar, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Santa Pola, Feli Bailador, els vicerectors Vicente Montiel, Aránzazu Calçada i Cecilia Gómez, la degana de la Facultat de Ciències, Nuria Grané,la vicedegana de Ciències del Mar, Francisca Giménez i els directors de secretariat Rafael Muñoz i Salvador Palazón. Al capdavant de la Unitat Mixta hi haurà un director, que serà designat en breu encara que, de forma transitòria ha quedat nomenat el director del Centre d'Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR), el professor Alfonso Ramos, qui també ha acudit a la signatura.

Al principi, i per part de la UA, la coordinació de la Unitat Mixta recaurà en el Centre d'Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR), estació marina localitzada en el Cap de Santa Pola i sorgida de la col·laboració entre l'Ajuntament d'aquesta localitat i la Universitat d'Alacant. Per part de l'IEO, serà el Centre Oceanogràfic del Mar Menor situat a San Pedro del Pinatar (Múrcia).

La col·laboració de la UA amb l'IEO, s'inicia a mitjan 80, principalment en matèria de la protecció marina amb el treball conjunt en la Reserva Marina de Tabarca i s'ha anat ampliant a altres camps de les Ciències Marines: biodiversitat Antàrtica, impacte ambiental, pesqueres, prades de fanerògames marines, dessalació, etc. A açò cal afegir col·laboracions en la docència de cursos de doctorat i màster, la tutoria conjunta de multitud de tesis doctorals i la realització de pràctiques d'empresa per als estudiants.

L'Institut Español d'Oceanografia (IEO) és un organisme públic d'investigació (OPI), dependent del Ministeri d'Economia i Competitivitat, dedicat a la investigació en Ciències del Mar, especialment en el relacionat amb el coneixement científic dels oceans, la sostenibilitat dels recursos pesquers i el medi ambient marí. A més, l'IEO representa a Espanya en la majoria dels fòrums científics i tecnològics internacionals relacionats amb el mar i els seus recursos.

D'altra banda, la Universitat d'Alacant realitza una important investigació en l'ambient marí, principalment relativa a la diversitat biològica (taxonomia, hàbitats, paisatges), recursos pesquers, impacte ambiental i àrees marines protegides; així com una àmplia oferta d'estudis de Llicenciatura, Grau, Màster i Doctorat relacionats amb les Ciències del Mar.

Conveni2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464