Saltar apartados

Retallades i crisis triomfen en els monòlegs Sól@ davant el Perill de la UA i Clan Cabaret

Participants_sol

Alacant, 30 de maig de 2012

Josi Alvarado, Sergio Hisch i María José Hipòlit, guanyadors de la XII edició

Les retallades, la política i la crisi han tingut el seu protagonisme en el certamen de monòlegs de Sol@ davant el perill, celebrat aquest dissabte en la sala alacantina de Clan Cabaret, que va registrar ple total.

Tres dels deu finalistes triats pel públic han sigut premiats aquest dissabte pel jurat de la XIII edició de la mostra marató que organitzen la Universitat d'Alacant i Clan Cabaret, amb la col·laboració de la Mostra de Teatre Español d'Autors Contemporanis.

El primer premi va ser para Josi Alvarado i "My best friend". Amb un plantejament molt original, va abordar les protestes dels professors per les retallades de l'ensenyament. Alvarado va representar a una agent de policia que interroga a un detingut. En principi, el públic pensa que pot ser un terrorista molt perillós, però resulta ser el professor d'anglès de la seua filla.

En segon lloc va quedar Sergio Hicks, amb el monòleg "És el que hi ha", un text molt crític que convidava a la ciutadania a "despertar" i reaccionar davant els esdeveniments polítics i econòmics que s'estan travessant en el nostre país.

María José Hipólito, actriu alacantina que actualment està treballant a Madrid, es va quedar en tercer lloc. Aquesta actriu va fer riure al públic amb el relat, "Doncs mira, vaig a fer-ho": un peculiar periple d'entrevistes de treball, l'humor amb el qual s'enfronta a elles i tot açò a través d'un personatge entranyable que recrea amb saber fer i professionalitat.

Aquests tres participants han sigut els escollits pel jurat en una edició amb una qualitat molt alta. El primer premi està dotat amb 600 euros, el segon amb 400 i el tercer amb 200.

A més, aquests monòlegs seran representats en el mes de novembre dins de l'espectacle "L@s set magnífic@s", englobat en la Mostra de Teatre Español d'Autors Contemporanis, amb una retribució de 100 euros. Així mateix tindran la possibilitat d'actuar en diversos espectacles en les seus universitàries de la província d'Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464