Saltar apartados

Alumnes de la Universitat d'Alacant porten a Calp la seua visió sobre l'edifici de Bofill "La Muralla Roja"

Proyec_M.R.

Alicante, 9 de mayo de 2012 

Un grup de 22 estudiants del curs de projectes arquitectònics de la Universitat d'Alacant van a portar aquest divendres a Calp la seua visió de com l'art, la naturalesa i el paisatge interactuen amb l'arquitectura en l'edifici "La Muralla Roja" de Bofill.

Indica Adriana Figueiras, professora de la UA i directora del curs amb la col·laboració de l'arquitecta Diana Gómez, que el seu objectiu s'ha concretat en l'estudi d'aquests aspectes sobre aquest conegut complex residencial de l'arquitecte Ricardo Bofill a Calp. Assenyala que en ell planteja la desaparició dels límits socials, apostant per la fluïdesa dels espais públics i privats, alhora que proposa una interacció amb el lloc, el clima i les referències culturals.

Aquesta exposició, a la qual han afegit la qualificació "+topías costaneres a Calp", plantejant "què passaria sí, allunyant-nos del significat original del terme utopia (lloc que no existeix), arribàrem a incorporar el lloc d'una forma intensa, aportant-li més significat, vinculació i fusió. D'ací substituir utopia pel terme inventat de +topía, un lloc exacerbat, incrementat, potenciat".

La primera part del treball del curs es materialitza en llibres-maqueta, en els quals La Muralla Roja, com a inspiració o com a objecte d'intervenció, dóna lloc a objectes molt interessants, fruit de la superposició del significat de les paraules amb l'espai, la matèria i la forma.

L'exposició es desenvoluparà en la Casa de la Cultura de Calp fins al 3 de juny i s'inaugurarà l'11 de maig a les 19:00h.

 

http://expo-murallaroja.blogspot.com/

www.twitter.com/expomr

https://www.facebook.com/pages/los-lugares-secretos/346328008733937

 

Muralla_Roja

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464