Saltar apartados

Cooperació i sanitat, turisme i esport, Egipte i lectura infantil en la UA

Oferta dels Cursos d'Estiu 2012

· Reconeguts diplomàtics es donen cita a La Nucia

· Professors nord-americans per a Sports, Leisure and Recreation in Spain and the USA

· Editors, mestres, il·lustradors i escriptors, a Villena

· Els conceptes de desenvolupament, cooperació i globalització aplicats a la Sanitat

Experts espanyols i internacionals es donaran cita aquest estiu en el campus de la Universitat d'Alacant i en els cursos que se celebren en les seus per a oferir la seua visió i analitzar, entre uns altres, la situació actual d'Egipte, de la Cooperació i Sanitat, de l'Oci i l'Esport, i de la Literatura Infantil.

La Universitat d'Estiu Rafael Altamira, que enguany celebra la seua XI edició, acollirà del 18 al 27 de juny Sports, Leisure and Recreation in Spain and the USA i del 12 al 14 de juliol Cooperació per al desenvolupament, Salut, Logística i Economia i del 9 al 20 de juliol Internacional Economy Program. La Seu de La Nucia acollirà un curs sobre Egipte i la Península Ibèrica, del 10 al 13 de juliol, i en les mateixes dates Villena acull un curs sobre la Literatura Infantil i Juvenil: de la Biblioteca a l'Escola.

Sports, Leisure and Recreation in Spain and the USA, fruit de la col·laboració entre la UA i la Western Illinois University, es desenvoluparà del 18 al 27 de juny. El curs s'impartirà en anglès, amb alumnes i professors, tant espanyols com a nord-americans, i tindrà una gran component pràctica. Està orientat a alumnes d'Educació Física o Turisme i estudiants interessats en la pràctica i gestió de qualsevol esport, ja que abordarà temes d'oci, turisme i esports a Espanya, en l'administració pública i privada. Els professors dels cursos seran Juan Tortosa, de la Facultat d'Educació de la UA, i Daniel G. Yoder, de la Western Illinois University. El curs està dividit en dos mòduls, un de la Universitat d'Alacant i un altre de la d'Illinois. Les llengües de treball de les classes seran en anglès i les activitats de classe i els treballs finals es realitzaran sempre en grups mixts, amb la finalitat de fomentar la interacció entre estudiants de diferents nacionalitats.

El curs té com a principal objectiu oferir una panoràmica del camp dels esports, el turisme i la diversió a Espanya i a EUA, amb especial incidència en el sector públic, persones amb discapacitats i promoció d'hàbits saludables durant tota la vida. A més, també pretén que els alumnes adquirisquen un coneixement general sobre les oportunitats de treball que hi ha a Espanya dins d'aquest camp i establir les similituds i diferències entre la situació a Espanya i a EUA.

El curs té una durada de 40 hores, de dilluns a divendres, i està convalidat amb 4 crèdits. El cost és de 150 euros per a estudiants i aturats; 170 euros per a professionals en actiu. Es requereix nivell intermedi d'anglès.

EGIPTE I LA PENÍNSULA IBÈRICA

A més, la Seu de La Nucia acollirà Egipte i la península Ibèrica: realitat i futur. V Curs sobre civilització del món islàmic i Al-Andalus. Es tracta d'un programa en el qual hi haurà una anàlisi dels aspectes més rellevants de la cultura, societat i economia actual d'Egipte, especialment després dels actes de la Primavera Egípcia, que es van desencadenar al gener de 2011 i van propiciar la caiguda del president Hosni Mubarak.

En el curs, codirigit per Francisco Franco Sánchez, Sayid El Soheim, i Hany L'Erian, reivindicarà els referents de democràcia, justícia i igualtat davant la llei per a tota la ciutadania egípcia.

El conseller Cultural de l'Ambaixada d'Egipte a Espanya i director de l'Institut Egipci d'Estudis Islàmics a Madrid, professor de la Universitat d'Al Minia, i codirector del curs, el doctor El Sayed Soheim serà un dels ponents d'aquest curs, al que assistiran reconeguts diplomàtics i coneixedors de la societat egípcia actual per a debatre sobre com pot arribar a ser la seua evolució immediata més previsible en els àmbits polític, econòmic, social i cultural.

%u201CLa revolució de Tahrir, incògnita i esperança en un futur de justícia i desenvolupament%u201D; la realitat cultural actual, tant cinematogràfica, televisiva, com a gastronòmica: Egipte com a destinació turística; els efectes de la revolució en els seus diferents vessants, entre uns altres, seran els temes que es debatran durant aquest curs, que està dotat amb 2 crèdits i té 30 hores de durada, repartides del 10 al 13 de juliol.

COOPERACIÓ I DESENVOLUPAMENT EN L'ÀMBIT SANITARI

Així mateix, el curs Cooperació per al desenvolupament, Salut, Logística i Economia pretén oferir una visió sobre els conceptes de desenvolupament, cooperació i globalització i les implicacions entre ells; conèixer els conceptes bàsics, els agents i els instruments del camp de la cooperació al desenvolupament, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional, des d'una perspectiva sanitària.

Els objectius del mil·lenni de l'OMS per a 2015, el concepte d'ajuda humanitària i cooperació al desenvolupament i altres aspectes relacionats amb el Dret a la Salut o l'evolució de les ONGD a nivell mundial són uns altres dels punts que es tractaran del 12 al 14 de juliol. El curs està dirigit per Ángela Sanjuán, codirigit per Isabel Casabona i amb Manuel Lillo com a secretari, tots ells professors d'Infermeria de la UA. El curs té una durada de 20 hores i està convalidat amb 2 crèdits. Compta amb el patrocini d'Asisa.

LITERATURA INFANTIL I JUVENIL

La literatura infantil i juvenil, l'educació literària, la formació del lector, el paper que exerceixen família, escola i biblioteca són alguns dels aspectes que s'abordaran en el curs i que desenvoluparan investigadors, bibliotecaris, docents, pares, editors, escriptors i il·lustradors en aquest curs que acull la Seu Universitària de Villena.

De l'11 al 13 de juliol, escriptors, mestres i il·lustradors, entre uns altres, adonaran de les diferents perspectives de la literatura infantil i juvenil; la creació literària, amb Antonia Ródenas i Antonio Rodríguez Almodóvar; la il·lustració, amb Javier Sáez; l'edició; i les experiències d'aules lectores en escoles, entre unes altres.

El curs, coordinat per Ramón F. Llorens García i Pilar Díaz Martínez, té 2 crèdits i 20 hores de durada.

La matrícula ja està oberta, i es pot realitzar de forma presencial o per telèfon en el Centre Coordinador de Seus Universitàries (965 90 93 23), i en l'oficina de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira (965 90 98 21), situades en l'edifici Germà Bernàcer. També a través de la pàgina http://web.ua.es/es/cursos-verano/cursos-de-verano.html, on es pot trobar tota la informació d'aquests cursos, i de la resta de propostes formatives dels Cursos d'Estiu de la UA.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464