Saltar apartados

La Universidad de Alicante inaugura mañana la Street Alicante Science (STAS)

StAS

Alacant, 10 de maig de 2012

Data: divendres 11 de maig

Hora: 10.30 hores

Lloc: Zona Volvo

El rector de la Universitat d'Alacant, Ignacio Jiménez Raneda, al costat del rector de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Jesús Tadeo Pastor, l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, la presidenta de la Diputació d'Alacant, Luisa Pastor i el president de l'Autoritat Portuària, José Joaquín Ripoll, inauguraran demà divendres 11 de maig a les 10:30 hores, la Street Alacant Science (STAS) en la Zona Volvo.

L'acte inaugural explicarà també amb la presència del científic Santiago Grisolía qui, després de les intervencions de les autoritats, oferirà una xarrada inaugural de contingut científic.

Finalitzada la intervenció de Grisolía, les autoritats realitzaran un recorregut per la carpa disposada en la Zona Volvo, acompanyats pel vicedegà de Qualitat de la Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant i responsable de STAS, Luis Gras. El professor Gras afirma que han confirmat la seua assistència a la jornada inaugural més de 2.000 estudiants pertanyents a 17 centres de primària i secundària de la província, per a participar de les nombroses activitats programades.

STAS

En total, STAS desenvoluparà més de 180 activitats recreatives durant els dies 11 i 12 de maig encara que ja s'han iniciat activitats prèvies de divulgació científica en diferents espais d'Alacant que s'han denominat "Esdeveniments Satèl·lit".

La Street Alacant Science té com a objectiu principal mostrar la part més apassionant i divertida de la Ciència, especialment a educadors i entitats educatives, científics, divulgadors, mitjans de comunicació, empreses i col·lectius culturals. Luis Gras ha assegurat que "ens dirigim a un públic general d'una banda, però especialment a estudiants de primària i secundària, amb una edat compresa entre els 12 i els 16 anys. Volem que li perden la por a la Ciència i s'acosten a ella d'una manera desenfadada, educativa i divertida". Entre les activitats destacades per l'organització de STAS, es troben, a més de la participació de Santiago Grisolía amb la conferència inaugural del divendres 11, la participació de l'Home de Negre, del programa El Formiguer, en l'acte de clausura del dissabte 12.

L'organització destaca la participació de la Policia Científica el dia 11 amb una proposta de Joc de Rol, amb la qual els participants podran trobar al "assassí de la STAS" i també podran visitar l'exposició d'entomologia forense de la mà dels especialistes de la Policia Científica.Una altra de les activitats destacades és el "Laberint de neurones espill" que és una primícia de STAS. Els visitants podran endinsar-se en una neurona de 15 metres, gràcies a la Societat Espanyola de Neurociencia. Diferents observacions i xarrades astronòmiques també tindran cabuda, tallers com "Materritmo" que aúna matemàtiques, música i humor o "Mati i els seus matiaventuras", desenvolupat especialment perquè els xiquets puguen jugar i manipular conceptes matemàtics. També podrà visitar-se una rèplica d'una catapulta medieval, assistir a xarrades sobre l'Univers, màgia i ciència, il·lusions òptiques i un llarg etcètera.

Però STAS no es limitarà a la Zona Volvo. Està previst, que diferents professors i professionals de la Ciència acudisquen al SPEAKER CORNER, en la cantonada d'El Corte Inglés de Federico Soto on, en ple carrer s'oferiran diferents xarrades durant tot el dia. Per a la nit del divendres es preveu la nit dels investigadors amb el cócktail de les Ciències i l'observació astronòmica.

La jornada del dia 12 continuarà amb activitats divertides on els assistents podran aprendre a elaborar una pizza prehistòrica, saber què ens expliquen els ossos a través de la paleontologia humana, jugar a ser Einstein o acudir a Gastrociencia. Els científics podran explicar-nos en 5 minuts a què es dediquen en el Ring de la Ciència i el dia finalitzarà amb els experiments de l'Home de Negre i el concert del Pacte.

Col·laboren en aquesta iniciativa de la Universitat d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, Diputació Provincial d'Alacant, Ministeri d'Economia i Competitivitat, Consell Superior d'Investigacions Científiques, Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, la Universitat Miguel Hernández d'Elx i Port d'Alacant.

http://www.streetalicantescience.com/index.php

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464