Saltar apartados

La Universitat d'Alacant lliura més de mig centenar de premis als guardonats en les Olimpíades 2012

Premsa4

Alacant, 7 de maig de 2012

Cinquanta-dos estudiants guanyadors en les Olimpíades que han tingut lloc durant aquest curs acadèmic en la Universitat d'Alacant han arreplegat els seus trofeus el 4 de maig de 2012, en un acte que ha tingut lloc en el Saló d'Actes de l'Aulari II.

Les Olimpíades que se celebren en la Universitat d'Alacant, en les fases locals, i que enguany han incrementat el seu nombre amb la incorporació de la I Olimpíada de Filologia Catalana i la I Olimpíada de Llengua Espanyola, han sumat deu premis de primera, segona i tercera categoria, més un total de vint-i-dos accésit atorgats a l'alumnat que ha obtingut les següents majors puntuacions. Per a poder participar en aquestes competicions, és requisit generalitzat, ser estudiant matriculat durant el curs acadèmic vigent en qualsevol dels centres d'ensenyament secundari de la província d'Alacant, i estant cursant l'assignatura en la qual es va a competir.

Les Olimpíades de l'àmbit de les Humanitats celebrades han sigut la IV edició de Geografia, II d'Història, I edició de Llengua Espanyola, així com de Filologia Catalana; en aquesta última ha resultat guanyador Álvaro Bernabeu Bautista, del col·legi Sant Agustín d'Alacant. El segon i tercer lloc han sigut para Isabel Rico Ruiz, de l'I.I.S. Enric Valor de Monòver i Adrián García Ortiz, de l'I.I.S. Andreu Sempere d'Alcoi. La I de Llengua Espanyola, amb dues accésit, ha distingit a Carlota Isabel Lifante Baeza, de l'IES Badia de Babel, amb el primer premi. El segon i tercer són per a Laura Jiménez Sahuquillo, de l'IES Beatriu Fajardo de Mendoza, i per a David Ramírez Gil, del Col·legi Pare Dehón. Arreplegaven el guardó, igualment, els guanyadors de la IV Olimpíada de Geografia en primer, segon i tercer lloc, respectivament: els alumnes de l'Institut Francisco Figueras Pacheco d'Alacant, Samuel Biener Camacho, del Col·legi d'Oriola Diocesà Santo Domingo, J.Ángel Quesada Sant Bartolomé, i de l'I.I.S. Francisco Figueras Pacheco d'Alacant, Jose Mª Poveda Quevedo. A més, aquesta Olimpíada per a la qual s'han inscrit 92 estudiants atorga 4 accésit.

La dona en la II República Espanyola (1931- 1936) és el tema dels treballs que han presentat els candidats als premis de la II Olimpíada d'Història. Patricia Cutillas Osuna, de l'IES Francisco Figueras Pacheco d'Alacant amb el primer premi, Blanca Pastor Colomer, del Col·legi La nostra Senyora del Carmen en segon lloc, i Fernando Hortal Foronda, en tercer lloc, han sigut seleccionats pel jurat en qualitat de premiats.

En l'àmbit de les olimpíades de ciències, l'alumna del Col·legi Sagrat Cor HH. Maristas, Carmen Gómez-Escolar Arias, ha obtingut el primer premi de l'Olimpíada de Matemàtiques. Els guanyadors en segon i tercer lloc són, respectivament, Miguel Ángel Navarro Pérez, de l'IES Fco. Figueras Pacheco d'Alacant i Jorge Lacaba Regna, del Col·legi El Valle. L'Olimpíada de Química ha lliurat tres primers premis i quatre accésit, el primer d'ells per a Jorge Lacaba Regna. Aquest mateix alumne ha aconseguit, així mateix, el segon premi de l'Olimpíada de Física. Tres premis i set accésit per als guanyadors en l'Olimpíada de Biologia, situant-se en el primer lloc Cristina Sánchez Gras, de l'IES L'Encantá. Els tres guanyadors de l'Olimpíada de Física són Álvaro Bernabeu Bautista, de l'IES Badia de Babel, Isabel Rico Ruiz, del Col·legi El Valle i Adrán García Ortiz, de l'IES Germans Amorós. L'Olimpíada de Geologia, amb un accésit i tres primers premis, han recaigut en Miguel Ángel Navarro Pérez, de l'IES Francisco Figueras Pacheco, amb el primer premi, Teresa Galvañ Galvañ, de l'IES Biar, guanyadora del segon premi, i Luis María Campos Gutiérrez, del mateix IES que l'alumne vencedor en primer lloc.

L'Economia, en la seua IV edició de l'Olimpíada en la UA, ha conclòs com premiats en primer, segon i tercer lloc a Fernando Hortal Foronda, de l'IES Badia de Babel, Daniel Llorens Hernández, del Col·legi Sant Agustín i Irene Simón Sánchez, alumna del Col·legi Salesianos San José Artesà. A més, aquesta Olimpíada ha atorgat quatre accésit.

Sis alumnes que es van classificar en les fases locals de les Olimpíades celebrades en la Universitat d'Alacant han rebut, també, algun premi en la fase nacional de la seua Olimpíada corresponent. Es tracta d'Ángel Prieto de la Creu, de l'Olimpíada de Física, amb el primer premi en la fase local i Medalla de Bronze en la fase nacional; Verónica Torregrosa Rivero, participant en l'Olimpíada de Química i mereixedora del tercer premi en la fase local i Medalla de Bronze en la fase nacional; Sergio Tomás Martínez, segon premi en la fase local de l'Olimpíada de Química: i 1ª Medalla d'Or en la fase nacional; Jorge Lacaba Regna, guanyador del primer premi en la fase local de l'Olimpíada de Química i 4ª Medalla d'Or en la fase nacional; José Ángel Quesada Sant Bartolomé, competidor en l'Olimpíada de Geografia, on ha obtingut el segon premi en la fase local i Medalla de Bronze en la fase nacional; i, finalment, Samuel Biener Camacho, primer premi en la fase local en l'Olimpíada de Geografia i Medalla de Plata en la fase nacional.

Premsa1

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464