Saltar apartados

La Universitat d'Alacant presenta la programació de la Street Alacant Science

Stas1 Stas2

Alacant, 7 de maig de 2012

El Vicedegà de Qualitat de la Universitat d'Alacant, Luis Gras, ha presentat aquest matí en Roda de Premsa, la programació de STAS (Street Alacant Science), una nova iniciativa de la UA per a traure la Ciència al carrer i acostar-la al públic general.

STAS s'inaugura oficialment divendres que ve 11 de maig en la Zona Volvo i tindrà una durada de dos dies, tal com ha explicat el professor Luis Gras, responsable de l'esdeveniment. En total es desenvoluparan més de 180 activitats recreatives durant els dies 11 i 12 de maig en la Zona Volvo, encara que ja s'han iniciat activitats prèvies de divulgació científica en diferents espais d'Alacant que han denominat "Esdeveniments Satèl·lit".

La Street Alacant Science té com a objectiu principal mostrar la part més apassionant i divertida de la Ciència, especialment a educadors i entitats educatives, científics, divulgadors, mitjans de comunicació, empreses i col·lectius culturals. Segons Gras "ens dirigim a un públic general d'una banda, però especialment a estudiants de primària i secundària, amb una edat compresa entre els 12 i els 16 anys. Volem que li perden la por a la Ciència i s'acosten a ella d'una manera desenfadada, educativa i divertida".

Per a la jornada inaugural, el professor Gras, ha assegurat que ja compten amb la confirmació de la participació de 17 centres que acudiran amb més de 2.000 alumnes.

Entre les activitats destacades per l'organització de STAS, es troba la participació de Santiago Grisolía, qui oferirà la conferència inaugural del divendres 11, i la participació de l'Home de Negre, del programa El Formiguer, en l'acte de clausura del dissabte 12.

Encara que en la presentació l'organització no ha pogut detallar les 180 activitats (veure programació completa) sí han volgut incidir en la participació de la Policia Científica el dia 11 amb una proposta de Joc de Rol, amb la qual els participants podran trobar al "assassí de la STAS" i també podran visitar l'exposició d'entomologia forense de la mà dels especialistes de la Policia Científica.

Una altra de les activitats destacades és el "Laberint de neurones espill" que és una primícia de STAS. Els visitants podran endinsar-se en una neurona de 15 metres, gràcies a la Societat Espanyola de Neurociencia.

Diferents observacions i xarrades astronòmiques també tindran cabuda, tallers com "Materritmo" que aúna matemàtiques, música i humor o "Mati i els seus matiaventuras", desenvolupat especialment perquè els xiquets puguen jugar i manipular conceptes matemàtics. També podrà visitar-se una rèplica d'una catapulta medieval, assistir a xarrades sobre l'Univers, màgia i ciència, il·lusions òptiques i un llarg etcètera.

Però STAS no es limitarà a la Zona Volvo. Està previst, que diferents professors i professionals de la Ciència acudisquen al SPEAKER CORNER, en la cantonada d'El Corte Inglés de Federico Soto on, en ple carrer s'oferiran diferents xarrades durant tot el dia.

Per a la nit del divendres es preveu la nit dels investigadors amb el cócktail de les Ciències i l'observació astronòmica.

La jornada del dia 12 continuarà amb activitats divertides on els assistents podran aprendre a elaborar una pizza prehistòrica, saber què ens expliquen els ossos a través de la paleontologia humana, jugar a ser Einstein o acudir a Gastrociencia. Els científics podran explicar-nos en 5 minuts a què es dediquen en el Ring de la Ciència i el dia finalitzarà amb els experiments de l'Home de Negre i el concert del Pacte.

Col·laboren en aquesta iniciativa de la Universitat d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, Diputació Provincial d'Alacant, Ministeri d'Economia i Competitivitat, Consell Superior d'Investigacions Científiques, Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, la Universitat Miguel Hernández d'Elx i Port d'Alacant.

stas_patrocinadors

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464