Saltar apartados

Raneda participa en el debat sobre infraestructures ferroviàries en el Club Información

 

Alacant, 11 de maig de 2012

Organitzat per la Xarxa Vives, analitzarà la necessitat del corredor mediterrani

El próxim dilluns, dia 14 de maig, el Club Información acollirà el debat "Alacant i les infraestructures ferroviàries europees", que comptarà amb la participació del rector de la UA, Ignacio Jiménez Raneda i els professors Germà Bel, de la Universitat de Barcelona, Josep Vicent Boira, de la Universitat de València i F. Xavier Vidal, de la Universitat d’Alacant i estarà conduït pel periodista Josep Maria Perea.

El debat, que tindrà lloc a les 19,30 hores, abordarà la situació actual del denominat eix mediterrani i de com la concepció radial de l'Estat ha situat a Alacant, Elx i València en extrems perifèrics dels sistemes de comunicació. Segons Josep Forcadell, director del Servei de Promoció del Valencià de la Universitat d'Alacant i coordinador del debat, "el model de comunicacions radials (carreteres, ferrocarril i aviació) ha quedat obsolet i, a més, margina el País Valencià" i critica que l'autopista de peatge és "l’única via ràpida, però cara, que ens comunica amb el centre d'Europa".

En aquest sentit, Forcadell assegura que "cal repensar i engegar un nou sistema en forma de xarxa que interconnecte els diversos mitjans de transport per a persones i per a mercaderies i que interrelacione les diverses regions europees d'una manera econòmicament sostenible". És per açò que considera necessària una anàlisi en profunditat de l'interès, els avantatges i els costos que té el Corredor Mediterrani per a tot l'eix i per a les comarques alacantines, i en quines condicions. És important tenir en compte les conseqüències que tindria per a l'economia valenciana i, més en concret, per a les comarques meridionals, que el corredor no es duguera a terme o tardara molts anys a fer-se”, reflexiona Forcadell.

El debat, d'entrada lliure, està organitzat per la Universitat d'Alacant i per la Xarxa Vives d'universitats, amb el suport de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i el Consell Social de la Universitat d'Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464