Saltar apartados

Vlad l'empalador-Dràcula, el mite en la Seu de la UA

dracula

Alacant, 11 de maig de 2012

Qui era Vlad i com es va transformar en Dràcula? Per què va haver-hi i segueix havent-hi un rebuig categòric per part dels romanesos davant del vampir de Stoker? A què es deu la seua força simbòlica, la seua abstracció quasi arquetípica? Quines raons etimològiques uneixen el seu nom a les forces malèfiques? Aquestes preguntes i d’altres relacionades amb les ambigüitats històriques, les contradiccions literàries i les solucions fílmiques sobre Vlad–Drácula-l'Empalador tindran unes quantes respostes en el cicle Vlad l'Empalador-Dràcula que comença dilluns, dia 14 de maig, a la Seu d’Alacant. Segons la coordinadora del cicle i directora de la Seu, Catalina Iliescu, “aprofondirem en la solitud del monarca, la dualitat del vampir, un dels mites més poderosos del segle xx”.

La perspectiva d'anàlisi del curs, que continuarà fins el 18 d emaig, serà diacrònica, ja que –segons Iliescu- “ s’hi observarà l'evolució del personatge històric en la confluència de complexes relaciones sociopolítiques d'un convuls segle xv al sud-est europeu”. “Anem a tractar la seua gènesi com a mite vampíric en el segle xix gràcies a una de les més memorables peces de la literatura gòtica, i finalment la seua trajectòria cinematogràfica que el consagra i cristal·litza a través del cel·luloide com a personatge immortal condemnat a l'eterna dualitat”, explica la coordinadora.

El cicle comptarà amb diverses sessions amb conferències i un cinefòrum, que giraran entorn del context sociohistòric, de l'obra de Bram Stoker, del paper de Dràcula en el cinema i a les ramificacions culturals en el mite de Dràcula. Totes les sessions seran a les 20.15 hores.

L'assistència és lliure fins a completar la capacitat de la sala, encara que tindran prioritat els inscrits prèviament.

Més información i inscripcions

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464