Saltar apartados

Exposició: "Dones de la Transició"

expo_mujeres

Alacant, 17 de març de 2011

El pròxim dimarts 22 de març, en la Sala Naias del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), s'inaugura l'exposició “Dones de la Transició”.

“Dones de la Transició” és un dels primers resultats de caràcter divulgatiu i docent del projecte d'investigació “Fent Història: Gènere i Transició a Espanya”. Realitzat en col·laboració directa amb l'Arxiu de la Democràcia, el MUA, el Centre d'Estudis sobre la Dona i el Taller d'Imatge de la Fundació General de la Universitat d'Alacant, pretén contribuir a enfortir una memòria col·lectiva cívica i democràtica en la qual les dones no estiguen absents.

Presenta l’acte el rector de la UA, i hi intervenen: la vicerectora d'Extensió Universitària Josefina Bueno i la directora del projecte Nieves Montesinos. Posteriorment les comissàries Mar Esquembre i Mónica Moreno faran una visita guiada.

El projecte d'investigació “Fent Història: Gènere i Transició a Espanya” (finançat pel MICINN) té com a objectiu contribuir al fet que les dones passen de la perifèria del discurs historiogràfic i polític a ocupar el centre, juntament amb els homes. Recuperar les experiències de les dones que van viure la Transició espanyola permet integrar, a través de les veus oblidades, altres perspectives que condueixen a un millor coneixement del nostre passat immediat i de la nostra realitat actual.

El grup d'investigació està integrat per les professores Nieves Montesinos Sánchez, Mar Esquembre Valdés, Helena Establier Pérez, Carmen Mañas Viejo i Mónica Moreno Seco, i compta amb la col·laboració tècnica de Mariló Berenguer Ros, integrant del Taller d'Imatge (FGUA), al càrrec de la qual ha estat la realització de l'audiovisual que forma part de l'exposició.

L'exposició podrà visitar-se fins al 4 de juny.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464