Saltar apartados

La Universitat d'Alacant difon la Guia per a un Discurs Igualitari

Bguia

Alacant, 11 de març de 2011

Les professores de la Universitat d'Alacant, Carmen Marimón i Isabel Santamaría, del Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura, han elaborat la Guia per a un Discurs Igualitari en la Universitat d'Alacant amb recomanacions i alternatives d'ús lingüístic, tant en castellà com en valencià, amb l'objectiu de promoure una major visualització de la dona i un ús adequat del llenguatge igualitari en la comunitat universitària.

La Guia, que s'ha elaborat en compliment de les accions definides en el Primer Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes de la UA (2010-2012), té al Vicerectorat de Relacions Institucionals com a òrgan responsable i la seua execució ha sigut duta a terme per la Unitat d'Igualtat i pel Centre d'Estudis sobre la Dona (CEM), amb la col·laboració de la Gerència i del Servei de Promoció del Valencià.

La Guia per a un Discurs Igualitari aborda temes com «el compromís de la Universitat per a visibilitzar les dones», recomanacions concretes sobre «com elaborar un discurs incloent en la Universitat» i «algunes orientacions d'ús segons el tipus de document, institucional i administratiu o documents d'investigació». Entre altres apartats, la Guia recull també alternatives i propostes per a no caure en estereotips i un apèndix de càrrecs i professions en la Universitat.

Aquesta Guia vol ser una invitació a la revisió dels usos lingüístics i un recurs útil i pràctic per a l'alumnat, personal d'administració i serveis, i per al personal docent i investigador. El 2008, el Centre d'Estudis sobre la Dona (CEM) ja va sistematitzar una sèrie de recursos lingüístics per a evitar el sexisme en el llenguatge amb la campanya «Llenguatge per a la igualtat en la comunicació» (LIC).

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464