Saltar apartados

En el cinquè aniversari, el repositori de la UA se situa en els primers llocs dels rànquings

Alacant, 13 de març de 2012

El repositori institucional de la Universitat d'Alacant (RUA) ha fet cinc anys de funcionament, amb unes estadístiques d'ús i qualitat en alça, avalades pels millors rànquings internacionals en posicionament de repositoris.Les últimes dades del rànquing mundial (gener de 2012) situen el repositori de la UA en el 3r lloc d'universitats espanyoles, només superat pel de la Universitat Autònoma de Barcelona i per la Universitat Politècnica de Catalunya.

El mateix rànquing, elaborat pel laboratori de cibermetria del CSIC, el situa en la 4t lloc de repositoris d'Espanya (no només universitaris) i el 42è lloc del rànquing mundial de repositoris institucionals. El rànquing de 2011 situava el RUA en el lloc 81è i, en dotze mesos, ha ascendit 39 llocs. Entre els paràmetres utilitzats pels rànquings internacionals, es té en compte la quantitat d'articles i materials publicats, a més de la visibilitat de tots els fitxers.

En només cinc anys, el RUA ha incorporat més de 18.000 materials que han estat objecte de quasi nou milions de descàrregues, cosa que ha comportat uns posicionaments nacionals i internacionals que avalen l'excel·lent gestió per part de la Biblioteca Universitària de la UA i l'enorme potencial en la internacionalització d'aquesta institució. Aquest treball està emmarcat en l'aposta que fa la Universitat d'Alacant pel coneixement obert, d'acord amb la Declaració de Berlín, que advoca perquè la producció científica siga accessible en Internet gratuïtament, l'esperit de la qual recull també la Llei de ciència, tecnologia i innovació.

Per a celebrar-ne el cinquè aniversari i aquests bons resultats, els responsables de RUA, dependent del Vicerectorat de Tecnologia i Innovació Educativa que dirigeix Faraón Llorens, han redissenyat la pàgina web del repositori, amb la incorporació d'importants millores per a simplificar-ne l'ús, per part dels investigadors, docents i personal administratiu, i per a facilitar les recerques per part dels usuaris i garantir l'accessibilitat als continguts. A la millora del disseny gràfic s'uneix la connexió del repositori amb Campus Virtual, la navegació en diferents idiomes, la connexió amb xarxes socials i el perfeccionament de les eines de recerca i visualització dels continguts.

 

Repositori de la Universitat d'Alacant

RUA ofereix accés obert al text complet en format digital dels documents generats pels membres de la Universitat d'Alacant en el seu treball de docència i investigació.

L'objectiu de RUA és donar major visibilitat a la producció científica i docent de la Universitat, augmentar l'impacte i assegurar la preservació d'aquesta producció.

RUA recull tot tipus de materials digitals, tant preprints com postprints, comunicacions a congressos, documents de treball, materials docents i objectes d'aprenentatge, revistes editades per la Universitat d'Alacant, així com documents i materials resultants de l'activitat institucional realitzada pels seus centres, unitats i serveis.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464