Saltar apartados

És possible prevenir desastres naturals estudiant el Clima al llarg de la Història

Afters

Alacant, 12 de març de 2012

Presentació en la UA del monogràfic de la revista Afers dedicada a les catàstrofes naturals.

Quan la naturalesa es deslliga les societats prenen consciència del vulnerables que són, independentment dels avanços científics i tècnics que gaudim en l'actualitat. Els terratrèmols d'Haití, L'Aquila o Xile, el tsunami immediat al sisme d'altíssima magnitud que sacsejava Japó en la segona setmana de març de 2011, la tremenda erupció del volcà islandés Eyjafjallajökull que, des de finals de març de 2010, va pertorbar greument el tràfic aeri com a conseqüència de l'espès núvol de gasos i pols que va llançar a l'atmosfera, o les recents i extraordinàries precipitacions, amb les subsegüents inundacions que han arrasat àmplies zones de l'est d'Austràlia, d'Europa central, del sud-est asiàtic, de Sud-amèrica o del sud d'Espanya entre finals de l'any 2010 i febrer de 2011 són alguns exemples que evidencien aquest fet.

"Els catàstrofes naturals en la història" és el nom del monogràfic de la revista Afers que ha coordinat el director del grup d'investigació en Història i Clima de la Universitat d'Alacant, Armando Alberola. En ell s'ofereixen resultats de les investigacions dutes a terme per diferents grups d'universitats espanyoles i es vol transmetre la importància que el coneixement d'aquests fenòmens pot tenir a l'hora de dissenyar estratègies per a fer front als actuals. Aquesta és una de les idees que propugnen els investigadors en història i clima, els qui afirmen que aquells són, en la majoria dels casos, «vells» i coneguts problemes.

Jordi Paya, geògraf i informador meteorològic de Canal 9, Armando Alberola, coordinador del monogràfic i Jorge Olcina, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, presenten, demà dimarts 13 de març de 2012 i a les 12.00 hores, en la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres, edifici C, el monogràfic en el qual participen els investigadors de la UA Cayetano Mas i Jorge Olcina, a més d'especialistes d'altres universitats. L'aportació d'Olcina tracta d'una àmplia reflexió sobre el caràcter canviant del clima al llarg de la Història i la manera en què ha condicionat el desenvolupament de les societats.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464