Saltar apartados

La Universitat d'Alacant afavoreix la trobada entre ingenieria i medicina per a una sanitat més exigent

IBIS

Alacant, 13 de març de 2012

Afavorir el desenvolupament mutu de l'enginyeria i la medicina en una societat actual més exigent amb l'activitat del sector sanitari: aquest és l'objectiu d'unes jornades que, sota la denominació IV Trobada Multidisciplinaer d'Enginyeria Bioinspirada i Informàtica per a la Salut, se celebrarà a partir de demà dimecres en la Universitat d'Alacant.

Organitzat pel seu Departament de Tecnologia Informàtica i Computació i promoguda pel grup d'investigació Enginyeria Bioinspirada i Informàtica per a la Salut, la trobada es desenvoluparà els dies 14 a 16 de març. Consistirà en un conjunt de sessions relatives a la bioingeniería i la informàtica mèdica, impartides per professors que investiguen en aquestes matèries i per professionals del sector.

Segons els seus organitzadors, el comitè dels quals està encapçalat pel professor de la UA Daniel Ruiz Fernández, aquestes jornades persegueixen l'acostament i la cooperació, tant en matèria d'investigació com de desenvolupament, de grups d'investigació i empreses del sector sanitari relacionades amb activitats de bioingeniería i d'informàtica mèdica.

"L'enginyeria i la medicina són dues àrees que, en multitud d'ocasions, presenten una relació simbiòtica: s'afavoreixen mútuament en el seu desenvolupament "s'assenyala en la presentació de la trobada". Són innombrables els avanços que han sigut possibles en la medicina gràcies a l'aplicació de descobriments o novetats tecnològiques com els marcapasos o les més recents imatges PET [tomografia per emissió de positrons, un tipus d'escàner mèdic]". Afig que, igualment, l'enginyeria ha aprofitat el coneixement de les funcions biològiques per a desenvolupar, per exemple, algorismes de control per a sistemes complexos o resoldre problemes utilitzant estructures inspirades en la biologia, com les xarxes neuronals, i que l'enginyeria, i la informàtica en concret, pot ajudar a aconseguir un elevat nivell d'exigència en l'activitat del sector sanitari.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464