Saltar apartados

La Universitat d'Alacant s'uneix a la celebració del Dia Mundial del Treball Social amb una jornada commemorativa

poster_trabsocial

 

Alacant, 15 de març de 2012

El Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat d'Alacant (UA) commemora demà el Dia Mundial del Treball Social, celebrat cada 20 de març, amb una jornada dirigida a estudiants, professionals i professorat de l'àmbit social.

Des de les 9.30 hores, la sala d’actes de l'aulari II acollirà diferents conferències que tractaran la defensa dels serveis socials en temps de crisi i el perfil de persones amb discapacitat. A més, a partir de les 12.00 hores, els alumnes de primer curs del grau en Treball Social organitzaran diferents activitats per a analitzar el rol del treballador social.

«Amb aquest acte es generarà un espai per a la reflexió i el debat en què alumnes, professors i professionals analitzarem el paper de la nostra professió», apunta Yolanda Doménech, directora del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UA.

Enguany, per primera vegada, les Nacions Unides celebraran el pròxim 26 de març el Dia Internacional del Treball Social, i per aquest motiu la FITS (Federació Internacional de Treball Social) i els seus socis presentaran els objectius de l'Agenda Global per al Treball Social i el Desenvolupament Social al Secretari General de les Nacions Unides. Així, es presentarà un nou document: una Guia de Compromisos de l'Agenda Global del Treball Social i Desenvolupament Social.

«Aquest document és el pas següent del procés de l'Agenda Global i un gran moment per al sector. Mai abans aquesta professió havia desenvolupat conjuntament objectius tan importants per a abordar els desafiaments més urgents del nostre temps», puntualitza la directora del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UA.

 

Programa d'activitats:

– 09.15-09.30. Recepció d'assistents.

– 09.30. Acte d'obertura. Yolanda Doménech López, directora del Departament de Treball Social i Serveis Socials. Víctor M. Giménez Bertomeu, vicedegà de Treball Social de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. Presidenta del Col·legi Oficial de Treballadors Socials d'Alacant.

– 09.30-10.15. Conferència: «Alianza para la defensa de los servicios sociales públicos. El trabajo social ante la crisis». Presidenta del Col·legi Oficial de Treballadors Socials d'Alacant.

– 10.15-11.30. Conferència: «Personas con discapacidad intelectual como expertos por la experiencia. Proyecto conjunto del Centro San Rafael de la Fundación San Francisco de Borja y la asignatura Iniciación a las Habilidades Profesionales del Trabajo Social, del grado en Trabajo Social de la Universidad de Alicante». Estrella Esteve i María Paz de la Calzada. Treballadores socials del Centre Sant Rafael (Fundació Sant Francesc de Borja per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual).

– 11.30-12.00. Descans.

– 12.00-13.30. Workshops: Rol del Treballador Social en el Context Professional. Activitats organitzades per estudiants de primer curs del grau en Treball Social, Universitat d'Alacant.

– 13:30. Clausura de la Jornada. Yolanda Doménech López, directora del Departament de Treball Social i Serveis Socials.

Lloc: sala d'actes, aulari II. Universitat d'Alacant

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464