Saltar apartados

La Fundació CNSE atorga el Premi Honorífic d'Investigació a Irma M. Muñoz Baell, professora de la Universitat d'Alacant

premis_fcnse

Alacant, 21 de març de 2012

La investigació identifica les necessitats educatives dels nens sords a Espanya

La Fundació CNSE per a la Supressió de les Barreres de Comunicació, en col·laboració amb Universia, ha atorgat un Premi Honorífic d'Investigació a la professora de la Universitat d'Alacant Irma M. Muñoz Baell i al seu equip d'investigació, pel treball "Invertint en salut. Bases per a un estudi benchmarking de l'educació de els/les xiquets/es sords/es a Espanya".

Aquest estudi, finançat majoritàriament pel Fons d'Investigació Sanitària del Ministeri de Sanitat i Consum d'Espanya, ha assentat les bases de l'actual Iniciativa “Escola saludable i inclusiva per a xiquetes i xiquets sords”. El principal objectiu d'aquesta iniciativa és generar i difondre informació estratègica, que ajude a entendre millor les necessitats educatives de les xiquetes i xiquets sords i facilite un canvi cap a una educació més saludable, inclusiva i equitativa. En l'estudi, realitzat entre els anys 1999 i 2010, van participar 275 experts sords i oïdors dels àmbits nacional i internacional.

L'equip d'investigació d'aquest treball està format per tres professors de la Universitat d'Alacant (Irma María Muñoz Baell, Carlos Álvarez-Dardet Díaz i M. Teresa Ruiz Cantero) i tres professionals de Fundació CNSE (Emilio Ferreiro Llac, M. Luz Esteban Saiz i Eva Fernández Aroca).

L'acte va ser presidit per Letizia Ortiz, princesa d'Astúries, i va comptar amb l'assistència Juan Manuel Moreno, secretari d'estat de Serveis Socials i Igualtat; Concha Díaz, presidenta de la Fundació CNSE, i diversos representants de l'àmbit de la cultura, l'educació, la política i la discapacitat.

Amb aquests guardons, la Fundació CNSE pretén reconèixer el treball de les organitzacions públiques i privades amb una trajectòria vinculada al suport d'iniciatives en favor de l'accessibilitat a la informació i la comunicació per a les persones sordes i les seues famílies, a més de fomentar la producció en el nostre país de treballs innovadors d'investigació sobre la llengua de signes espanyola que afavorisquen la seua normalització social.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464