Saltar apartados

La Universitat d'Alacant debat sobre Sostenibilitat en la Regeneració Urbana

Evaluacion

Alacant, 23 de març de 2012

En la jornada es presentarà la "Guia d'Estratègies de Regeneració Urbana de la Comunitat Valenciana"

L'àrea d'Urbanisme i Ordenació Urbana del Territori de la UA i l'Institut Valencià de l'Edificació, organitzen la jornada "Avaluació de la Sostenibilitat en la Regeneració Urbana Integrada", que tindrà lloc dilluns que ve 26 de març en el Saló d'Actes de l'Edifici de l'Escola Politècnica Superior IV, a partir de les 10:00 hores.

La trobada, que reunirà a especialistes de primera fila, pretén "donar a conèixer i contrastar les alternatives de diagnòstic i monitoratge de la ciutat" tal com afirma Carles Gascó, organitzador de la jornada i professor del Departament d'Edificació i Urbanisme de la UA. Gascó assegura també que "Cla temàtica de la jornada incideix en algunes de les qüestions d'actualitat que major protagonisme estan adquirint en les agendes de l'urbanisme comparat".

Existeix un interès social creixent a establir fórmules que permeten avaluar el rendiment d'aquelles accions encaminades a millorar la sostenibilitat urbana. Per aquest motiu, els organitzadors asseguren, que encara que existeix una llarga tradició d'ús d'indicadors de benestar social i evolució econòmica, els factors ambientals han adquirit un pes creixent en la presa de decisions. Ara es fa necessari incloure altres indicadors per a avaluar els impactes en l'entorn i aquest repte és prioritari per a poder calcular el progrés de les polítiques de regeneració urbana.

La jornada intentarà donar resposta a preguntes com ¿És possible mesurar la sostenibilitat urbana? i analitzarà, entre altres temes, "els sistemes d'indicadors i la millora de la transparència en la presa de decisions".

En la jornada també es presentarà la "Guia d'Estratègies de Regeneració Urbana de la Comunitat Valenciana", a càrrec de César Jiménez, d'Oficina Rima, i Carolina Mateo, de l'Institut Valencià de l'Edificació.

PROGRAMA DE LA JORNADA

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464