Saltar apartados

Cultura de producció pròpia, l'aposta ferma de la UA

Cornelius

En la programació ACUA per a abril i maig

Amb la programació de concerts de l'Orquestra Filharmònica i la Coral Universitària i diverses propostes realitzades per les seues aules de teatre, la producció pròpia del Vicerectorat d'Extensió Universitària és la principal aposta d'ACUA, l'Agenda Cultural de la Universitat d'Alacant, per als mesos d'abril i maig.

La programació, que abasta del 23 d'abril al 24 de maig, contempla un total de 13 espectacles d'arts escèniques, dels quals vuit són de producció pròpia. Es tracta d'una oferta alternativa i complementària a la de les sales comercials en la qual la creativitat i la solidaritat són les altres dues notes destacables de la programació cultural que es desenvoluparà en el Campus Universitari de Sant Vicent del Raspeig fins a final de curs.

Les actuacions s'inicien amb La chatita empantanada, una proposta que parteix d'un intercanvi teatral entre membres del teatre universitari de la UA i l'Equip Teatre La Plana, procedents d'Argentina. Dirigits per Sandra Francén, els actors representaran una trama que qualifiquen de %u201Cxicoteta i profunda%u201D. Serà el dia 23 de març, a les 20.00 hores en el Col·legi Major.

En la línia d'iniciatives solidàries, el pròxim 25 d'abril se celebrarà el concert de música Veu solidària amb el Párkinson, una amalgama de músiques i poesia la recaptació de la qual anirà destinada íntegrament a l'Associació de Parkinson d'Alacant. La proposta ha sigut possible gràcies a la participació altruista de diferents grups universitaris com la Coral universitària, el Quintet de Vent Scherzo de la UA, el Quartet Mulieris de l'OFUA, així com les intervencions de la soprano Dolores Delgado amb Matilde Juan al piano i els alumnes de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant, que oferiran un petit recital poètic. El concert tindrà lloc a les 20 hores en el Paranimf.

La música tornarà a ser la protagonista l'endemà però amb un aire ben diferent. Amb motiu de les Jornades d'Alumnat de Filosofia i Lletres, tindrà lloc una nova edició del Toca Toca, Concerts de Grups Emergents de la UA. En aquesta ocasió la cita serà a ñas 20 hores en el Col·legi Major i comptarà amb la participació dels grups: Nou Ordre, Somenoise i Pura Flegma.

La proposta filharmònica es traduirà en el Campus amb una nova proposta de música en família, el diumenge dia 29 d'abril a les 12 del matí. Amb una dinàmica similar a la dels concerts didàctics, l'OFUA proposa en el seu primer Concert en Família un apassionant viatge al Nou Món a través de l'archiconocida simfonia del compositor txec Antonin Dvorák. Dirigit a tots els públics, el concert anirà acompanyat de les explicacions del director de l'Orquestra, Mihnea Ignat, sobre els diferents moments de la peça i el so dels instruments a fi d'aconseguir una actuació musical dinàmica i fresca.

Al maig, el Col·legi Major acollirà el dia 3 un nou lliurament de The Rocky Horror Picture Xou, mentre que en el Paranimf es prepararà per a oferir el dia 8, el musical basat en el mític grup Mecano, La força de la destinació. L'espectacle, organitzat per Cadena 100, comptarà amb els cantants, músics i ballarins dels musicals de Nacho Cano.

El dia 9 de maig s'inicien en el Paranimf les estrenes dels espectacles organitzats per les diferents aules del Secretariat de Cultura. En aquesta ocasió es tracta de l'actuació de la Coral universitària i el Taller de Dansa, sota l'adreça de José Vicente Sanchos i Inmaculada Manresa, respectivament. L'endemà, el dia 10 de maig, Corneliu Store & Balkanamera Band portaran al mateix escenari un mestissatge d'estils a partir del blues, el jazz amb tocs de folklore romanés.

Els muntatges dels grups teatrals universitaris s'estrenen els dies 16 i 22 de maig amb Lisístrata i Les Cadires, respectivament. La primera de les obres és una coproducció de Teatre Universitari Clàssic i de Teatre Universitari, sota l'adreça d'Andrés Vinaches i Tomàs Mestre. El muntatge, que parteix del text clàssic d'idèntic nom, es representarà tant en castellà com en valencià, ja que els actors han après els textos en tots dos idiomes. Lisístrata versa sobre una vaga de sexe que van engegar les dones gregues per a aconseguir la pau.

L'altra obra, titulada Les Cadires, és un homenatge al dramaturg francés d'origen romanés, Eugene Ionesco amb motiu del centenari del seu naixement. El text ha sigut adaptat i dirigit per Pascual Carbonell i pujarà a escena de la mà del Teatre de la Universitat Permanent. L'obra mostra a una parella d'ancians aïllats en una torre situada a l'interior d'una illa.

El teatre continua en el Paranimf amb la reposició d'Agnes de Déu, una obra del dramaturg John Pielmei adaptada i dirigida per Fernando Embid, que es va estrenar el curs passat amb gran èxit de públic.

Els alumnes del Taller Blegue de Jazz que imparteix Lolo García estrenen el seu espectacle el dia 23 i el 24 es posa fi a la programació d'arts escèniques del Campus amb l'espectacle Alacant per la dansa, a càrrec de l'Associació de dansa segle XXI.

Per a més informació sobre horaris, preus, invitacions o compra d'entrades es pot consultar la pàgina web del Secretariat de Cultura.

 

Exposicions

L'activitat expositiva en les diferents sales del campus completa l'agenda Cultural de la Universitat d'Alacant. Mostres com El cartxe, un territori de frontera, Aviadors de la República o Indignats, dins de la saga d'Humor social que dirigeix Enrique Pérez Penedo, són algunes de les més destacades que podran veure's en la Sala Aifos.

Teatre

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464