Saltar apartados

Eva Poyato i Moisés Yagüés, en la Sala Naias del MUA

edifici eva_3

Alacant, 9 de març de 2012

Les exposicions, carregades d'històries i reflexions ocultes, s'inauguren matí

Amb el títol de Cap lloc està ací i Don't happy, be worry, els artistes murcians Eva Poyato i Moisés Yagüés, respectivament, arriben al Museu de la Universitat d'Alacant amb dues exposicions de dibuix i escultura carregades de petites històries i reflexions ocultes després d'una innocent i divertida aparença.

La inauguració d'ambdues exposicions, que comptarà amb la presència dels dos artistes, tindrà lloc demà divendres, dia 9 de març, a les 19 hores, en les Sales Naias del MUA.

L'exposició d'Eva Poyato, Cap lloc està ací, es troba plena d'històries %u201Cque expliquen tot el que espectador s'atrevisca a cercar%u201D. La mostra es divideix en dues sèries, una d'escultures amb materials no habituals i objectes oposats, descontextualizados, reutilitzats, peces que passen a formar part de collages, d'imatges en les quals barreja objectes, dibuixos, pintures, teles, fils, entenimentades%u2026 La segona sèrie són obres híbrides entre el collage i el dibuix. Obres que, segons el seu company de sala, l'artista Moisés Yagüés, %u201Csemblen rondalles que narren situacions del seu món interior, que es converteixen en un món lúdic, contenint el seu propi llenguatge de símbols%u201D.

Per la seua banda, en Don't happy, be worry, Moisés Yagüés sembla mostrar el contrari del que en realitat expliquen els seus quadres. Si en una primera impressió les seues obres semblen una producció simpàtica i divertida, conforme s'aprofundeix en elles aflora una punxant ironia potenciada per l'excel·lent elecció dels títols. Es tracta d'obres gràfiques i dibuixos, creacions intel·ligents i àcides en les quals l'autor reflexiona sobre la condició humana, les relacions personals i els problemes socials. I és que segons David Alpáñez, un dels tècnics del MUA que ha coordinat la mostra, %u201Cels dibuixos de Yagües són una enorme metàfora de la nostra pròpia existència%u201D. %u201CPotser hagueres preferit seguir sent un ignorant, un esclau feliç, però l'artista no té pietat en il·luminar les nostres vides amb la seua penetrant lucidesa%u201D, afirma.

Les exposicions, ambdues d'entrada lliure, podran veure's fins al 12 de maig de dilluns a divendres de 10 a 20 hores. L'horari d'obertura dels dissabtes és de 10 a 14 hores. El diumenge, el MUA roman tancat. Es poden concertar visites guiades a través del telèfon 965 90 9517, o l'adreça de correu electrònic: didactica.mua@ua.es.

La imatge edifici és una obra de Moisés Yagüés, la titulada Eva pertany a la col·lecció d'Eva Poyato.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464