Saltar apartados

L'art cosmopolita de Xavi García arriba al MUA, Callejeando

free

Alacant, 6 de març de 2012

La col·lecció Callejeando 2007/2012, de l'artista monovero Xavi García, aterra matí en el Museu de la Universitat d'Alacant nouvinguda de Berlín, Brussel·les, Madrid i València. En l'exposició, que s'inaugura a les 20 hores en la Sala Altamira, s'arreplega l'última etapa creativa d'aquest incansable artista. En Callejeando, Xavi García plasma i transmet la influència que exerceixen sobre ell les manifestacions artístiques populars de les principals ciutats del món i que ja formen part de la cultura i iconografia de qualsevol espectador. Grafitis, art urbà, viatges, moda i mitjans de comunicació s'apoderen de les obres de García convertint-la en una pintura narrativa i fresca que permet a l'espectador viatjar al costat de l'artista per una innombrable gamma d'ambients dels quals el creador s'ha valgut per a realitzar les seues obres. L'acte d'inauguració comptarà amb la presència de l'artista, així com de la del director del MUA i comissari de l'exposició, Mauro Hernández.

La mostra, que abasta els últims sis anys, permet realitzar un recorregut per la seua carrera en la seua última etapa creativa en la qual ha alternat la faceta artística, amb la docència i la realització de nombrosos tallers pictòrics. Si bé és cert que en la seua carrera s'albiren tres etapes creatives, tota la seua obra es caracteritza per la riquesa plàstica. Les seues creacions alternen grans masses de pintura amb zones en les quals predomina l'aguarrás o pintura directa del tub amb trossos de papers, mapes, cartes etc, una característica que atorga dinamisme a les seues creacions i les converteix en incansable font de descobriments.

Segons Bernabé Gómez Moreno, tècnic del MUA encarregat de la mostra, %u201CXavi es val d'entrades de concerts, cartells arrancats de les parets del carrer, mapes, icones de la societat actual, etc, per a fer de cadascuna de les seues obres una presentació en societat de qui és%u201D.

Nascut a Monòver (Alacant) en 1974, Xavi García es va llicenciar en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. La seua obra, disseminada per tot el territori nacional, s'ha pogut veure en museus i sales d'art de diferents punts d'Europa.

Callejeando es pot veure fins al 5 de maig en el MUA. L'entrada és lliure.

Horari de visita: de dilluns a divendres de 10 a 20 hores. Dissabtes de 10 a 14 hores. Diumenges, tancat. Per a concertar visites guiades es pot cridar al 965909517 o a través del mail: didàctica.mua@ua.es.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464