Saltar apartados

La UA inaugura l'escultura "Harmonia" i s'uneix al Manifest de la Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere

Escultura   IMAG8M_3

 

Alacant, 8 de març de 2012

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona

L'escultura %u201CHarmonia%u201D ja presideix la Plaça de la Igualtat de la Universitat d'Alacant després d'haver sigut inaugurada avui pel rector Ignacio Jiménez Raneda amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona.

La inauguració ha format part del tradicional acte institucional del Dia Internacional de la Dona convocat pel vicerectorat de Relacions Institucionals, i en el qual ha participat la comunitat universitària representada per l'equip d'adreça, la Unitat d'Igualtat, el Centre d'Estudis sobre la Dona i el Consell d'Alumnes.

Mª José Rodríguez, directora de la Unitat d'Igualtat de la UA, ha presentat el contingut del Manifest de la Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere per a l'Excel·lència Universitària, que està integrada per 33 universitats públiques espanyoles i s'ha procedit a la seua lectura pública.

La directora del Centre d'Estudis sobre la Dona (CEM), Nieves Montesinos, ha llegit el Missatge de Michelle Bachelet, directora executiva d'ONU DONES, sobre %u201CEmponderar a les dones rurals: Acabar amb la fam i la pobresa%u201D.

 

HARMONIA

El vicerectorat de Relacions Institucionals va obrir una convocatòria pública el passat any 2011 per a triar una Escultura per a la Plaça de la Igualtat i el jurat nomenat per a tal efecte, va resoldre per unanimitat atorgar el premi a l'obra %u201CHarmonia%u201D de l'autor jiennese establit a França, José Ángel Merino López.

Es tracta d'una obra de cinc metres d'altura i dues de diàmetre realitzada en còrtex amb un acabat en òxid. L'autor de l'obra per la seua banda, explica quin és la seua concepció estètica en donar forma a %u201CHarmonia%u201D, i afirma que %u201Csón dues figures iguals que s'emboliquen, es completen, dansen, s'aproximen, iguals, en un moviment ascendent%u201D.

Aránzazu Calçada, vicerectora de Relacions Institucionals i membre del jurat, destaca %u201Cla concepció creativa de l'obra i, precisament, la seua harmonia%u201D. De la mateixa manera, la vicerectora ha manifestat la seua satisfacció perquè %u201Cla Universitat d'Alacant pot comptar amb un homenatge a la Igualtat presidint la plaça i que, a més, siga un testimoni permanent i visible dels valors de la nostra universitat%u201D .La vicerectora assegura també que %u201Cla Universitat ha d'assumir un paper protagonista en els processos de desenvolupament humà, explorant i portant a la pràctica noves estratègies destinades a construir una societat més igualitària i participativa%u201D.

 

MANIFEST XARXA D'UNITATS D'IGUALTAT

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464