Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acull la primera reunió de el projecte europeu BUILD per a fomentar la cultura emprenedora a Amèrica Central

Alacant, 7 de març de 2012

La Universitat d'Alacant acull durant tres dies la primera reunió de coordinació i visita d'estudi del projecte europeu BUILD. El projecte té com a objectiu contribuir a la creació i consolidació d'un sistema d'emprenedoria en institucions centreamericanes d'educació superior, per a fomentar els llaços universitat-empresa en un ambient socioeconòmic sostenible.

BUILD és un projecte cofinançat per la Comissió Europea en el marc del Programa ALFA III, de cooperació entre institucions d'educació superior de la Unió Europea i l’Amèrica Llatina, tindrà una durada de 3 anys i està coordinat per la Universitat Catòlica Santa María La Antigua (USMA, Panamà).

La Universitat d'Alacant hi participa com a sòcia a través de l'Oficina de Gestió de Projectes Internacionals, dependent del Vicerectorat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Universitat d'Alacant, juntament amb altres 12 institucions d'educació superior centreamericanes i 2 europees.

L'objectiu d'aquesta primera trobada és presentar el pla de treball que es desenvoluparà durant 3 anys, així com els sistemes de gestió, qualitat, comunicació i informació que s'implementaran durant la coordinació i execució del projecte, a més dels diferents models europeus de cooperació universitat-indústria i accions de suport a l'emprenedoria. Així mateix, es facilitarà contingut clau per a crear un lideratge en aquest tema estratègic en les seues institucions.

BUILD involucrarà el personal responsable de les accions dels emprenedors dins de la universitat, OTRIS, investigadors i estudiants.

La reunió començarà avui dimecres 7 de març i es prolongarà fins al 9 de març. L'acte de benvinguda estarà presidit per Ignasi Jiménez Raneda, rector de la Universitat d'Alacant, i la professora María Eugenia Pérez de Alemán, vicerectora d'Investigació i Postgrau de la Universitat Santa María La Antigua (USMA).

Països socis

Els països compromesos amb aquest projecte són la Universitat Catòlica Santa María la Antigua (USMA, coordinador, Panamà), la Universitat del Valle de Guatemala (UVG), l'Escola Especialitzada en Enginyeria (ITCA-FEPADE, El Salvador), la Universitat Americana (UAM, Nicaragua), la Universitat Tecnològica d'Hondures (UTH), la Universitat Llatinoamericana de Ciència i Tecnologia (ULACIT, Costa Rica), la Universitat Tecnològica de Panamà (UTP), la Universitat de San Carlos (USAC, Guatemala), la Universitat d'El Salvador (UES), la Universitat Nacional Autònoma de Nicaragua-León (UNAN-LEON), la Universitat Nacional d'Hondures (UNAH), l'Institut Tecnològic de Costa Rica (TEC), la Universitat d'Alacant, la Glasgow Caledonian University (GCU, UK) i la Chalmers Tekniska Högskola AB (Chalmers University of Technology).

 

Proyec_BUILD

PEU DE FOTO:

Ignacio Jiménez Randea, rector de la UA, María Eugenia Pérez d'Alemany, vicerectora d'Investigació i Postgrau de la Universitat Santa María L'Antiga (USMA), Justiniano Montenegro, Coordinador Oficina Relaciones Internacionals, Universitat Catòlica Santa María L'Antiga, USMA i Roberto Escarré, Director de l'Oficina de Gestió de Projectes Internacionals de la UA

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464