Saltar apartados

La Universitat d'Alacant lidera el primer projecte en educació superior entre la Unió Europea i Líbia

Proyecto_Libia

Alacant, 5 de març de 2012

El projecte fomentarà la qualitat del sistema educatiu universitari a Líbia

Per primera vegada, després dels esdeveniments polítics i socials esdevinguts a Líbia, la Unió Europea i Líbia posen en marxa un projecte conjunt que liderarà la Universitat d'Alacant: FOCUS, projecte per al foment de la cultura de la qualitat a les universitats de Líbia. El projecte, de tres anys de durada, està dirigit per l'Oficina de Gestió de Projectes Internacionals, del Vicerectorat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Universitat d'Alacant. FOCUS està finançat per la Unió Europea i s'emmarca en el programa per a l'educació superior TEMPUS. Té l'objectiu de desenvolupar un sistema de control de qualitat viable i sostenible a les universitats líbies, basant-se en intercanvi d'experiències dels professionals europeus amb els seus homòlegs a Líbia.

A fi de mantenir la primera reunió de cooperació bilateral, una delegació líbia visitarà la Universitat d'Alacant els dies 5 i 6 de març. Manuel Palomar, vicerector d'Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Universitat d'Alacant, presidirà aquesta reunió, en la qual també prendran part Cecília Gómez, vicerectora de Planificació Estratègica i Qualitat; els rectors de la Libyan International Medical University i la University of Benghazi i el vicerector de la Unitat de Control de Qualitat de l'Omar Al-MokhtarUniversity. La Universitat d'Alacant lidera el projecte FOCUS, en què participen també una universitat irlandesa, (University College of Cork) i dues institucions sueques d'educació superior (Royal Institute of Technology i National Agency forHigherEducation).

Tempus IV és un programa finançat per la Unió Europea, que dóna suport a la modernització de l'ensenyament superior als països associats d'Europa de l'Est, Àsia Central, els Balcans Occidentals i la Mediterrània. El programa Tempus promou la cooperació institucional, centrant-se en la reforma i la modernització dels sistemes d'ensenyament superior dels països associats. En l'àmbit europeu, la Universitat d'Alacant és capdavantera en aquest programa, tant pel nombre de projectes que lidera com pel finançament que rep per aquestes iniciatives.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464