Saltar apartados

Les IX Jornades de Dret penal, Dret penitenciari i Criminologia en la UA reflexionen sobre el nou panorama del terrorisme

Fernando Savater, Antonio Camacho i Javier Zaragoza Aguado són alguns dels ponents

"El nou panorama del terrorisme a Espanya. Perspectiva penal, penitenciària i soci-criminològica" és el tema sobre el qual se centren les IX Jornades de Dret penal, Dret penitenciari i Criminologia que tenen lloc en la Universitat d'Alacant els dies 7 i 8 de març de 2012.

El nou escenari del terrorisme que s'ha obert a Espanya després de la declaració d'abandó de la violència per part del grup terrorista ETA, és la qüestió escollida, que es va a abordar des de tres perspectives: penal, penitenciària i social-criminològica. Les Jornades compten amb la participació de prestigiosos especialistes, els qui van a oferir els seus punts de vista sobre la millor manera d'afrontar la nova situació i la conveniència o no de dur a terme reformes en la legislació penal i penitenciària, així com les repercussions que aqueix abandó de la violència ha de tenir en la societat espanyola.

Fernando Savater, catedràtic d'Ètica de la Universitat Complutense de Madrid, escriptor i assagista intervindrà en les Jornades que expliquen, entre unes altres, amb les intervencions de l'ex ministre d'Interior i exsecretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho, el fiscal de Sala del Tribunal Suprem, fiscal cap de l'Audiència Nacional i fiscal d'enllaç de la IberRed per a assumptes de terrorisme, Javier Zaragoza Aguado, José Ramón Recalde Díez, catedràtic emèrit de Teoria i Sistemes Jurídics de la Universitat de Deusto i exconseller de Justícia del Govern Basc o Gabriela Bravo Sanestanislao, vocal portaveu del Consell General del Poder Judicial. Aquesta última inaugura les Jornades al costat del vicerector d'Ordenació Acadèmica, Jesús Pradells, i a la degana de la Facultat de Dret de la UA, Amparo Navarro.

Les Jornades, que se celebraran en el Saló de Graus de la Facultat de Dret, persegueixen la participació en una anàlisi profunda i serè sobre aquest nou panorama que s'ha obert a Espanya, tant dels estudiants de diverses titulacions, com de professionals de l'àmbit jurídic i criminològic.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464