Saltar apartados

Diversitat de mirades d'Europa i la conca mediterrània a la III edició de "Mostrari" de la UA

Mostrari

Alacant, 4 de novembre de 2011

Sis documentals han sigut seleccionats per a participar a la III Mostra de documentals euromediterranis universitaris de temàtica social Mostrari, que organitza el Vicerectorat d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant.

Entre els dies 12 i 15 de desembre s'exhibiran al Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA) la diversitat de mirades humanes que hi conviuen al cinema documental que és produeix al llarg i ample d'Europa i la conca mediterrània, procedents de Turquia, Marràqueix, Alemanya, Itàlia, Regne Unit i Espanya.

La història de la progressiva decadència de la comunitat jueva a la ciutat turca de Çanakkale, llaura majoritàriament musulmana, a Havra Sokak (Calle Sinagoga, Turquia). Un ballarí suís que intenta fer de la seua passió per la dansa una forma de vida a Barcelona a Rhythm of Life (El ritme de la vida, Espanya). La Romania post-comunista a través de la vida d'un parc públic a Bucarest a Lumina amintirii (In the Light of Memory, Regne Unit). Els artesans de Marràqueix que conversen sobre la pèrdua de valors mentre veuen desaparèixer una forma de vida tradicional entre la indiferència dels turistes a Artisans (Artesans, Marràqueix i Espanya). L'experiència de tres dons de l'Europa de l'Est que cauen als xarxes de tracta de blanques a Ein Brief aus Deutschland (Una carta des d'Alemanya, Alemanya) i una dona kosovar que amb l'ajuda d'una ONG eix per primera vegada del seu país per a tractar una greu malaltia de cor del seu fill a Heart-Quake (Itàlia). Mostrari ha comptat amb la col·laboració de Casa Mediterrani i de la Càtedra Bancaixa de Joves Emprenedors.

L'accés a l'exhibició dels documentals és lliure, limitat a la capacitat de la sala. Per a aquells interessats, Mostrari és també un taller del Secretariat de Cultura dotat amb 1 CLC. Per a obtenir el reconeixement acadèmic és necessari matricular-s'en el curs.

Més informació

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464