Saltar apartados

La multinacional de processadors gràfics NVIDIA selecciona a la Universitat d'Alacant com a centre de formació

nvidia

Alacant, 4 de novembre de 2011

La coneguda multinacional de processadors gràfics d'ordinador NVIDIA ha seleccionat a la Universitat d'Alacant com a centre d'ensenyament ("Teaching center") per al seu sistema CUDA durant el curs 2011-2012, pel seu compromís demostrat en l'avanç de l'estat d'educació en maquinari d'alt rendiment i programació paral·lela usant aquesta nova arquitectura de càlcul paral·lel.

NVIDIA donará a la Universitat d'Alacant maquinari per a l'equipament parcial d'un laboratori de l'Escola Politècnica en el qual s'impartirà la docència corresponent. Així mateix, es facilitarà als alumnes d'aquesta escola l'accés a diferents recursos i materials específics en la web de NVDIA.

CUDA és una arquitectura de càlcul paral·lel de NVIDIA que aprofita la gran potència de la unitat de processament gràfic (GPU) dels actuals ordinadors per a proporcionar un increment extraordinari del rendiment del sistema. Els sistemes informàtics estan passant de realitzar el "processament central" en la unitat central de processament (CPU) a realitzar "coprocesamiento" repartit entre la CPU i la GPU.

Segons informa aquesta empresa, amb una base instal·lada de més de 128 milions de GPUs aptes per a CUDA, milers de desenvolupadors, científics i investigadors estan trobant innombrables aplicacions pràctiques per a aquesta tecnologia en camps com el processament de vídeo, l'astrofísica, la biologia i la química computacional, la simulació de mecànica de fluids, la interferència electromagnètica, la reconstrucció d'imatges de TC, l'anàlisi sísmica o el traçat de rajos entre unes altres.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464