Saltar apartados

La UA presenta noves aportacions sobre Enric Valor i la seua obra en el Simposi que tanca l'any del seu Centenari

Simposi_EnricValor

Alacant, 3 de novembre de 2011

La Universitat d'Alacant acull els dies 4, 5 i 6 de novembre de 2011 el Simposi Enric Valor  amb motiu de la celebració del Centenari del naixement d'Enric Valor i Vives, la figura del qual perviu gràcies a les seues decisives aportacions en tres àmbits fonamentals per a la normalització de la llengua i la literatura pròpies dels valencians, que són la gramàtica, la novel·la i la rondallística. Destaquen especialment les múltiples col·laboracions amb què compta el Departament de Filologia Catalana de la UA, organitzador de la trobada. Hi col·laboren l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'Institut d’Estudis Catalans, l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, els vicerectorats d'Extensió Universitària i Tecnologia i Innovació Educativa, el Servei de Promoció del Valencià, l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) i les facultats de Filosofia i Lletres i d'Educació de la UA.

La trobada es planteja una aproximació a aquest multidisciplinari autor amb la participació d'alguns dels més prestigiosos especialistes en cadascun dels aspectes proposats. Així, porta experts que estan treballant l'obra valeriana, alguns dels quals comunicaran noves aportacions mai difoses abans. Óscar Pérez Silvestre parlarà sobre el procés de censura en L’ambició d’Aleix, en “L’ambició d’Aleix i la censura: Història de l’expendient 3322-59”. El catedràtic de Filologia Catalana de la UA Enric Balaguer aportarà el seu estudi sobre la importància d'Aitana en l'obra de Valor amb “La novel·lística d’Enric Valor: Aitana com a espai simbòlic”. A més, el Simposi es distingeix per comptar amb les intervencions de persones que van conèixer en vida Enric Valor, com és Joan Senent Moreno, fill del qui va ser col·laborador d'Enric Valor, Joan Senent. També la seua editora, entrevistadora i amiga, Rosa Serrano Làcer, que participarà el dissabte.

El diumenge dia 6 els professors organitzadors de la UA Vicent Brotons i Joan Borja faran un traçat geogràfic per la serra de Castalla, Planisses, Cocentaina, Penàguila i pobles del Comtat i de l’Alcoià amb la “Ruta Enric Valor”. A través d'aquest camí aprofitaran per a explicar les rondalles, ja que Valor les situava en paisatges concrets i definits.

El Simposi Enric Valor és el tancament esplendorós a tot un any d'actes dedicats a la figura de l'il·lustre castallut, que, a més, va fer estudis de perit mercantil en l'antiga Escola de Comerç, germen del qual va nàixer la UA, i és doctor honoris causa per aquesta mateixa institució des de l'any 1999. El lloc de celebració és l'aula magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA.

 

CARTELL_SIMPOSI

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464