Saltar apartados

El reconegut escriptor peruà Jorge Eduardo Benavides oferirà una ponència en la Universitat d'Alacant

JEBenavides

Alacant, 24 de novembre de 2011

També impartirà el Taller de Relat Breu organitzat pel Secretariat de Cultura

La Universitat d'Alacant explicarà, dilluns que ve 28 de novembre a les 11.00 hores, amb el prestigiós escriptor peruà Jorge Eduardo Benavides qui oferirà la ponència: %u2018Un exili amb e-mail: nova literatura hispanoamericana', en l'Aula 0-11 de l'Aulari I.

Paral·lelament, també impartirà el Taller de Relat Breu organitzat pel Secretariat de Cultura, que comença aqueix mateix dia i s'estendrà fins al dijous 1 de desembre.

Benavides pertany a la generació de narradors del país peruà de finalitats del segle XX i principis del segle XXI. Entre els seus últims reconeixements va rebre, en 2009, l'important Premi de Novel·la Curta Julio Ramón Ribeyro del Banc Central de Reserva del Perú.

Claus de la seua obra

Els seus relats i contes es mouen entre el realisme urbà ambientat en els difícils anys de finals dels anys 80 a Lima, època en la qual va començar la seua carrera literària i que va marcar la seua obra, i les incursions en assumptes fantàstics denotant l'empremta de Julio Cortázar com reconeix el propi autor.

D'altra banda, la seua obra novel·lística està marcada, en certa forma, per la influència del maneig tècnic de les novel·les del també escriptor peruà Mario Vargas Llosa.

L'acte, organitzat pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, ha comptat amb la col·laboració de la Unitat d'Investigació %u2018Recuperacions del món precolombino i colonial en la literatura hispanoamericana dels segles XIX i XX', del departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura de la Universitat d'Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464