Saltar apartados

El V Seminari Hispano-Argentí de la UA qüestiona si són lliures els discursos sobre ciència i noves tecnologies

Seminari_hispanoargentino

Alacant, 23 de novembre de 2011

És realment lliure el discurs de la ciència i de les noves tecnologies o, per contra, la política i els mitjans de comunicació l’utilitzen i l’uneixen a finalitats pròpies? Aquest és un dels interrogants que es tractaran d'aclarir en el V Seminari hispà-argentí.

Fidel a la seua línia que advoca per plantejar qüestions contemporànies des de la interdisciplinarietat, el Seminari Hispano-Argentí reprèn les seues activitats en la Universitat d'Alacant amb la posada en marxa de la cinquena edició. «Discursos sobre la ciència i les noves tecnologies en la societat del coneixement» és el tema central d’aquest V Seminari, en el qual participen lingüistes, sociòlegs, teòrics de la comunicació i politòlegs. El seminari –que té lloc els dies 24 i 25 de novembre de 2011 a la sala de graus de la Facultat d’Econòmiques– intentarà establir les connexions existents entre les diferents manifestacions del llenguatge i la societat a la qual s’adreça i de la qual procedeix, i centrarà l'atenció en el discurs de la ciència i de les noves tecnologies. Es pretén comprendre de quina manera les dues construeixen i transmeten la seua pròpia realitat a través del discurs. La trobada persegueix, també, traslladar la importància de la ideologia com a instrument de poder i d'ordre social i com la ciència i les noves tecnologies són utilitzades pels poders com a instruments de legitimació.

Organitzat pels departaments de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura i de Sociologia I de la UA i la Universitat Nacional del Litoral (Argentina). Patrocinen el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, el Vicerectorat d'Extensió Universitària, el Departament de Sociologia I, la Facultat de Ciències Econòmiques, Empresarials i Socials, Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura i Facultat de Filosofia I Lletres de la UA.

La inscripció en el seminari és gratuïta

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464