Saltar apartados

Les Universitats d'Alacant i Catòlica de València experimentaran conjuntament amb adhesius d'ús clínic en humans i animals

Signa_conveni_UCV1

Alacant, 24 de novembre de 2011

Els rectors d'ambdues universitats han signat avui un conveni en la UA

Ignacio Jiménez Raneda, rector de la Universitat d'Alacant i José Alfredo Peris Cancio, rector de la Universitat Catòlica de València, han mantingut una trobada aquest matí en la UA, per a rubricar un conveni amb el qual acorden col·laborar en l'experimentació per a l'ús clínic d'adhesius, ampliant les línies d'investigació que, des de 1995, desenvolupa la UA en aquest camp.

El professor de Química Inorgànica de la UA i director del Laboratori d'Adhesió i Adhesius, José Miguel Martín Martínez, lidera des de fa anys una línia d'investigació de desenvolupament de nous adhesius com a alternativa a les sutures per a ús extern en animals i humans. Martín assegura que han iniciat també una nova experimentació per a l'aplicació interna d'aquests adhesius en cirurgia lamparoscópica, en les quals el tancament amb punts de sutura no és simple.

Ara, amb la signatura d'aquest acord, la UA i la Catòlica de València inicien una col·laboració per a combinar els estudis físic-químics i l'aplicació clínica, sota la responsabilitat del professor José Miguel Martín Martínez (UA) i l'equip d'investigadors de cirurgia experimental de la Catòlica de València, on s'aglutinen biotecnólogos, veterinaris i metges d'aqueixa universitat. D'aquesta manera, ambdues institucions experimentaran conjuntament en aquest camp d'investigació, per a assegurar que aquests adhesius clínics siguen biocompatibles i no tòxics per a l'organisme en el seu ús intern. Els investigadors ja han començat a testear alguns adhesius amb animals de gran grandària i el següent pas, serà l'experimentació en humans.

D'altra banda, les dues Universitats han acordat també l'intercanvi d'estudiants, professors i investigadors i volen afavorir la participació de professorat i personal tècnic en projectes d'investigació i desenvolupament bilaterals o multilaterals. L'acord promou també la realització conjunta de publicacions científiques, co-adreça de treballs de recerca i tesis doctorals i la realització d'activitats docents conjuntes.

Signatura_conv_UCV2 Signatura_conv_UCV3

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464