Saltar apartados

'Cafè del temps' del professor Joan Borja rep el XIV Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta

JBAlacant, 15 de novembre de 2012

El jurat de la nova edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira ha atorgat el XIV Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, amb una dotació de 8.000 euros, a l'obra ‘Cafè del temps’ del professor de la Universitat d'Alacant Joan Borja. “Trobe que el dels Ciutat d’Alzira és, ara com ara, el Premi d’Assaig més prestigiós de tot el circuit literari. I em sent molt, molt, molt pagat i agraït pel reconeixement que el jurat —un jurat de luxe, per cert— ha fet del meu original”, apunta Borja.

Café del temps tracta sobre tot i sobre res: sobre la vida, exactament. Amb l’estratègia de la fragmentarietat més desinhibida —la d’una mena de dietari sense àncora del temps—, el jo discursiu de Joan Borja navega lliurement per una íntima mar d’idees. Hi consigna anècdotes, descripcions, curiositats, experiències, personatges, notícies, records... “És un llibre que es troba just als antípodes de la prosa acadèmica —ortodoxa, peluda i encotillada— que normalment em veig obligat a fer. És, en realitat, un exercici d’absoluta llibertat creativa, en què em propose recuperar el sentit més genuí de l’assaig: l’agitació d’idees, raons, emocions, records, quimeres i paraules sense cap finalitat concreta que no siga, precisament, el pur plaer vital de les idees, les raons, les emocions, els records, les quimeres i les paraules. És, sens dubte, el llibre més personal i llegidor que he escrit mai”, explica l'escriptor.

 

Joan Borja i Sanz

Joan Borja i Sanz (Altea, 1968). Mestre per l’especialitat de Ciències, llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Filologia. És autor o coautor d’una vintena de llibres i de més d’un centenar d’articles d’investigació o divulgació. Entre aquestes publicacions destaquen títols com Comunicar la ciència, Els aforismes de Joan Fuster, Valencià mitjà, Meleagre, La utopia de la ciència, Llegendes del sud, La narrativa oral: rondalles i llegendes en l’imaginari col·lectiu contemporani o Folklore i romanticisme. Els estudis etnopoètics de la Renaixença.

Ha sigut vicedegà de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant, director de la Seu Universitària de la Marina i director de la Unitat per a l’Educació Multilingüe. També ha dirigit, en la mateixa universitat, el Departament de Filologia Catalana, on actualment treballa en quatre línies principals d'investigació: l'ensenyament de llengües, la literatura popular, l'anàlisi del discurs i la literatura contemporània. De més a més, dirigeix i presenta el programa setmanal de ràdio Café Montcau, i la publicació científica Ítaca. Revista de Filologia.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464