Saltar apartados

La UA nomena els seus nous coordinadors de la Seu de Villena, del Centre d'Estudis Mario Benedetti i de la Càtedra Arquebisbe Loaces

Antonio Martínez, Eva Valero i Gregorio Canales assumeixen el repte amb "il·lusió" i "nous objectius"

Nous_coordinadors

Alacant, 9 de novembre de 2012

Aquest matí han sigut nomenats Antonio Martínez Puche, Eva Mª Valero i Gregorio Canales com a coordinador de la Seu de Villena, coordinadora del Centre d'Estudis Mario Benedetti i coordinador de la Càtedra Arquebisbe Loaces, respectivament. Durant l'acte, celebrat en el despatx del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar ha agraït "la disponibilitat per a acceptar aquests càrrecs i el repte que suposen en moments tan difícils econòmicament" i els ha demanat "compromís institucional per a aconseguir dur a terme la labor de formació, docència i projecció social que els tres llocs porten implícits".

Els tres nous coordinadors acadèmics han agraït "l'honor i la confiança" dipositada en ells per l'actual equip d'adreça de la UA i han assegurat assumir els càrrecs "amb il·lusió i amb nous objectius que esperem poder portar a bon port. Martínez Puche i Valero han lloat explícitament la labor dels seus predecessors, Fernando Ballester i José Silva, en el cas de la Seu de Villena i Carmen Alemany, en el Centre d'Estudis Mario Benedetti, del que Palomar ha destacat el seu "valor com a ambaixador de la nostra universitat a Amèrica Llatina" Per la seua banda, Gregorio Canales, ha afirmat que malgrat la labor de continuïtat que suposa el seu càrrec en la comarca de la Vega Baixa (ja que fins ara ha sigut coordinador de la Seu Universitària d'Oriola), "cal tractar d'innovar per a mantenir els objectius de vigència en totes les comarques alacantines".

L'acte ha comptat amb la presència i la participació de l'alcalde de Villena, Francisco Esquembre, que ha subratllat la labor de la Universitat "atenent les necessitats del municipi i fent que les aules s'òbriguen per a acostar la docència, la formació i la recerca a la ciutadania". A més, han assistit docents i personal d'administració i serveis, així com nombroses personalitats del món acadèmic com el rector honorífic, Antonio Gil Olcina, el director acadèmic de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, Jesús Pradells i la directora de la Càtedra Vargas Llosa, Carmen Alemany; així com membres de l'equip d'adreça de la UA, com els vicerectors de Cultura, Esport i Política Lingüística, Carles Cortés, el d'Ordenació Acadèmica, José Vicente Cabezuelo, la secretària general, Aránzazu Calzada, i el degà de la facultat de Lletres, Jorge Olcina, d'on procedeixen els nous càrrecs.

Perfils dels coordinadors

El nou director de la Seu de Villena, Martínez Puche, és professor titular del departament de Geografia Humana de la UA. A més, és doctor en Geografia Econòmica i Director del Màster Oficial de Desenvolupament Local i Innovació Territorial. Actualment és membre del grup de recerca de la UNED, CULTURPAIS (Cultura, turisme i paisatge), i de l'Associació de Professionals de promoció socioeconòmica i desenvolupament local de la Comunitat Valenciana (ADLYPSE). Ha participat en projectes de recerca públics i privats en relació amb la sistematització de bones pràctiques en desenvolupament local i planificació estratègica, agenda local 21 i desenvolupament sostenible, desenvolupament rural integrat, cinema i turisme, enoturismo, sistemes productius locals i processos d'innovació socioterritorial.

Eva Mª Valero és doctora en Filologia Hispànica per la UA i professora titular de Literatura Hispanoamericana en la mateixa. La seua trajectòria investigadora s'ha centrat en la literatura hispanoamericana, fruit de la qual són els llibres Llima en la tradició literària del Perú, de la llegenda urbana a la dissolució del mite (2003), Després de les petjades del Quixot en l'Amèrica virreinal (Roma, Bulzoni, 2010), entre altres títols a més d'editora d'antologies. Un altre tema principal de la seua trajectòria investigadora se centra en l'obra americanista de Rafael Altamira i en les relacions culturals entre Espanya i Amèrica Llatina en les albors del segle XX. Des de 1999 ha participat en l'organització, com a vocal, secretària acadèmica o directora, de seminaris, jornades i congressos sobre diversos temes literaris llatinoamericans.

D'altra banda, Gregorio Canales és llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de València i doctor en Filosofia i Lletres per la UA. Des de 1998 ha sigut director acadèmic de la Seu Universitària d'Oriola i des del 2002 ocupa la plaça de Catedràtic d'Universitat en l'àrea de Geografia Humana impartint classe de Geografia en diverses titulacions (Llicenciatures de Filosofia i Lletres, Filologia Anglesa, Sociologia, Humanitats i Geografia; així com en la Diplomatura en Turisme i en el Títol Superior de Turisme). La seua activitat investigadora s'ha plasmat en 42 articles, 14 llibres i 46 capítols de llibres. Ha organitzat més de cent cursos i seminaris i ha participat en nombrosos cursos i seminaris internacionals impartits en universitats europees i llatinoamericanes.

 

  Nous_coordinadors_I   Nous_coordinadors_II  

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464