Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i la Fundació d'estudis de seguretat i policia col·laboraran en matèria formativa

Els cursos se centraran en els perfils delincuenciales de l'entorn

Conveni_policiaAlacant, 8 de novembre de 2012

El valor referencial dels estudis de Criminologia de la Universitat d'Alacant juntament amb les peculiaritats poblacionals i delictives de la província d'Alacant, que es troba entre les quatre més habitades del país, ha portat als responsables de la Fundació d'Estudis de Seguretat i Policia, FESYPOL, a signar un conveni amb la institució docent alacantina per a col·laborar en matèria formativa. Segons els responsables de la Fundació, "el compromís de la universitat amb el seu entorn més immediat la converteix en un pilar essencial per a ajudar-nos a complir amb els nostres objectius de formació, amb els quals pretenem contribuir a la millora de la seguretat i convivència ciutadana, la defensa dels membres dels cossos policials i els treballadors de la seguretat, així com socórrer a les víctimes del delicte".

La signatura del conveni, que també comporta accions de divulgació i recerca, ha tingut lloc aquest matí en el despatx del rector i ha comptat amb la presència del director acadèmic de FESYPOL, Pedro Pacheco, el secretari de la mateixa, Javier Alonso, que és el responsable de Formació de la policia a nivell nacional, i un dels seus professors, Rafael Gómez, que va estudiar Criminologia en la UA. Per part de la Universitat, han assistit, a més de Manuel Palomar, la secretària general, Aránzazu Calçada i la vicedegana de Criminologia, Mar Carrasco, qui ha informat que ja estan treballant en la primera de les accions conjuntes, un curs sobre Delicte i trastorns mentals, que s'engegarà el pròxim estiu.

Les accions formatives se centraran principalment en qüestions relacionades amb les característiques delincuenciales i criminològiques de l'àrea d'influència de la Universitat d'Alacant i s'abordaran des d'un punt de vista multidisciplinària, tenint en compte tant el plànol acadèmic com el pràctic. Segons Mar Carrasco, "estaran obertes tant als estudiants com als professionals de la seguretat pública i privada".

La FESYPOL és una fundació sense ànim de lucre, promoguda per la Comissió Executiva Nacional del Sindicat Unificat de Policia, que compta amb 30.000 afiliats de tota Espanya. La seua intenció és fomentar i afavorir les relacions entre els membres dels cossos policials, els treballadors de la seguretat i la societat civil en el territori nacional.

Més informació:

www.fesypol.es

www.sup.es

Conveni_policiaII

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464