Saltar apartados

El Rector de la UA nomenat doctor honoris causa per la Universitat Estatal de Moldova

DHC_RECTOR1

Alacant, 4 d'octubre de 2011

El rector de la Universitat Alacant, Ignasi Jiménez Raneda, ha sigut investit doctor honoris causa per la Universitat Estatal de Moldàvia, en reconeixement a les estretes relacions que al llarg dels últims anys han mantingut les dues universitats. La Universitat d'Alacant va iniciar la seua relació amb la Universitat Estatal de Moldàvia fa ja 14 anys, amb la posada en marxa dels programes TEMPUS, "moguda per la seua marcada vocació internacional i per una forta vocació europeista", tal com va assegurar el rector de la UA en el seu discurs d'investidura.

Gheorghe Ciocanu, rector de la Universitat Estatal de Moldova, va rebre la comitiva de la UA que es va desplaçar fins a Moldàvia el cap de setmana passat, entre els quals es trobaven el vicerector d'Ordenació Acadèmica, Jesús Pradells, el secretari del Consell Social i responsable del projecte amb la universitat Moldava, Luis Ramos, i la directora de la Seu d'Alacant, Catalina Illescu.

Des de l'any 1996 i sota la responsabilitat de Luis Ramos Gutiérrez, s'han posat en marxa a Moldàvia més de 10 projectes sobre diferents temàtiques, entre les quals es troben la promoció de la modernització de la gestió administrativa en diferents àrees (com la gestió econòmica i financera), la formació en línia per al reciclatge de professors, la creació de xarxes per a la promoció del procés de Bolonya, la promoció de les tecnologies de la informació i la comunicació en les escoles moldaves o la creació d'un centre per a l'educació inclusiva.

Aquests projectes han comptat amb la participació de sis països de la Unió Europea, les sis universitats moldaves i tres ministeris de la República Moldava. Aquesta col·laboració ha propiciat l'elaboració de 45 materials didàctics i guies normatives, l'organització de conferències, seminaris, tallers i taules redones i la creació de tres centres sobre perfeccionament en la gestió de l'educació, la promoció del procés de Bolonya i el perfeccionament de l'educació inclusiva.

Raneda va voler reconèixer expressament la labor de totes aquelles persones que van posar en marxa aquesta col·laboració i que han treballat en aquests projectes “abans que jo fóra rector i mentre ho he sigut”, va afirmar. Així, el rector de la UA va agrair expressament el treball de Luis Ramos, com a principal impulsor i director dels projectes, i la implicació de Rafael Carrillo, Juan Manuel Aparicio i Roberto Escarré.

 

DHC_RECTOR2   DHC_RECTOR3

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464