Saltar apartados

El sabor oriental de la mística sufí amb Sheikh Hassan en el Paranimf de la UA

hassan

Alacant, 6 d'octubre de 2011

El pròxim 11 d'octubre, a les 20.00 hores, se celebrarà en el Paranimf de la UA el concert Mystic music i contes sufís, de Sheikh Hassan Dyck & The Caravan of Love. Des dels seus inicis, Sheikh Hassan proposa la fusió de les tendències musicals de diferents llocs d'Orient, que flueixen en els seus concerts amb sabor tradicional. La seua principal preocupació és interpretar el missatge de les expressions artístiques orientals i, en particular, les que es relacionen amb  el sufismo i la mística.

Hassan Christian Dyck és un artista molt conegut a Alemanya i Europa. Representa un corrent de músics i creadors que han viatjat a Orient a cercar inspiració i influencies portadores d'un missatge de fusió d'estils amb un toc místic, sense renunciar a les sensibilitats contemporànies. En concret, Sheik Hassan Dyck, que és com se li coneix habitualment, va ser deixeble de l'il·lustre Ustad Vilayat Khan, un dels més cèlebres i influents dels músics indis del segle XX. Així mateix, va formar part de l'Orquestra Simfònica de Delhi i va passar posteriorment per Damasc i a diferents països d'Orient, on ha anat compaginant la seua labor de compositor i intèrpret violoncel·lista.

En els últims anys ha guanyat un merescut reconeixement internacional per la seua genuïna expressió de música mística que, des d'Occident, recorda Oriente, i que des de la llengua i l'expressió occidental transmet valors de l'orient tradicional. També és molt benvolgut per aquelles persones amants de la poesia oriental, ja que acompanya moltes de les seues peces amb recitacions de poemes de Rumi, entre altres coneguts poetes d'Orient. A més, amb freqüència intervenen en les seues actuacions els derviches giróvagos que ballen la tradicional dansa sufí dels girs seguint el ritme la melodia.

La seua residència habitual és en Colònia, on dirigeix un centre per a la difusió dels valors i la cultura espiritual de l'el seu sufismo. També ha anat alternant el seu treball de solista amb col·laboracions tan importants com Mahmud Sabri component del famós duo de música qawali "Sabri brohters" o la formació italo-alemanya Fana. És director de l'Osmanische Herberge Das Sufi-Zentrum de Colònia, lloc on ha engegat seminaris, cursos i tallers de difusió de la música i l'expressió artística suí. També ha organitzat el Sufi-Soul Festival, que té cita cada primer cap de setmana d'agost des de l'any 2000.

 

Recollida d'invitacions en la sala Aifos de la UAActualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464