Saltar apartados

Inauguració de la Càtedra Vargas Llosa

Alacant, 4 d'octubre de 2011

El Premi Cervantes Jorge Edwards dissertarà sobre les “veritats novelesques” del premi Nobel hispanoperuà

La Sala El Águila (c/ Ramírez de Prado, 3, Madrid) acollirà avui dia 4 d'octubre, a les 19.00 h, la presentació de la càtedra Vargas Llosa, acte en el qual intervindran Mario Vargas Llosa (premi Nobel de Literatura en 2010), J. J. Armas Marcelo (director de la càtedra) i Jorge Edwards (ambaixador de Xile a França, premi Cervantes 1999), que pronunciarà la conferència “Las verdades novelescas de Vargas Llosa”.


Una iniciativa interuniversitària i innovadora

La càtedra Vargas Llosa és una iniciativa conjunta de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes amb les universitats de Alacant, Múrcia, Valladolid, Europea de Madrid, Màlaga, La Rioja, Granada, Castella - la Manxa, Las Palmas de Gran Canària i Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), que han concedit a l'autor de /El sueño del celta/ el doctorat honoris causa o altres distincions de rellevància. El projecte compta amb el patrocini de Banc Santander, a través de la seua Divisió Global Santander Universitats; El Corte Inglés, la Comunitat Autònoma de Madrid, la Fundació Autor, Iberia i l'Institut Cervantes.

Dirigida pel periodista i escriptor Juan Jesús Armas Marcelo, el Consell Acadèmic de la Càtedra està compost per Milagros del Corral, presidenta del Comitè Científic de la UNESCO Focus 2011; Jorge Edwards, ambaixador de Xile a França, premi Cervantes en 1999; Inger Enkvist, hispanista sueca i experta en l'obra de Vargas Llosa, de qui ha traduït diversos llibres; Emiliano Martínez, president de la Fundació Santillana; Darío Villanueva, secretari de la Reial Acadèmia Espanyola i director del Consell Científic de la Fundació de la Cervantes, i Federico Ysart, de la Fundació Botín.

Desenvolupada amb rigor acadèmic, amb audàcia innovadora, amb un clar caràcter interuniversitari i interdisciplinari, aquesta càtedra Vargas Llosa vol convertir-se en un model d'actuació cultural i educativa que contribuïsca a l'estudi, la investigació i la difusió de la nostra cultura contemporània. El seu programa acadèmic aspira a figurar entre els més prestigiosos i innovadors de la universitat espanyola i iberoamericana.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464