Saltar apartados

Inaugurat el curs acadèmic d'estudis propis de la Universitat d'Alacant

Estudis_propis1

Alacant, 3 d'octubre de 2011

El director del Consell Empresarial per a la Competitivitat ha assegurat en l'obertura que la falta de formació dels treballadors llastra la nostra competitivitat

La Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí, per primera vegada en un acte acadèmic, la seua oferta de títols propis. L'acte d'obertura del curs d'estudis propis ha comptat amb la participació de Fernando Casado, director del Consell Empresarial per a la Competitivitat i catedràtic d'Economia de l'Empresa, que ha oferit la lliçó inaugural “Fortalezas y retos de la economía española”.

En la seua intervenció, Casado ha assegurat que “la manca de formació de treballadors llastra la nostra competitivitat, tal com es reflecteix en l'informe Davos 2011. Per aquest motiu, hem de potenciar la formació a tots els nivells i de manera continuada. Hi ha una necessitat d'un sistema formatiu enfocat a l'ocupació”.

Fernando Casado ha volgut també incidir en les fortaleses del nostre mercat: “Cal esmentar-les per a fomentar l'optimisme”, ha dit. Entre aquestes fortaleses destaca que “estem començant en sectors amb un valor afegit alt, i liderem a escala mundial sectors com distribució i moda, biotecnologia, hostaleria i restauració, finances i asseguradores o  e-health and government. En infraestructures, energies renovables, medi ambient i tractament d'aigües, TIC i turisme també tenim un bon posicionament”. D'altra banda, el director del Consell Empresarial per a la Competitivitat ha subratllat la necessitat d'ajustos ja en procés, com l'endeutament extern del sector privat, la flexibilitat laboral, “que no compta amb una legislació adequada a l'entorn”, segons Casado, i la solvència del sector bancari, principal causa de la falta de confiança, ha afirmat.

L'acte acadèmic, que ha sigut presidit pel rector, Ignasi Jiménez Raneda, ha comptat amb la participació del vicerector de Planificació d'Estudis, Joaquín Marhuenda, el director del Centre d'Estudis de Doctorat i Postgrau (CEDIP), Juan Francisco Mesa, i la coordinadora acadèmica de l'Escola de Negocis, Reyes González. A més, hi han estat presents la vicerectora de Relacions Institucionals, Aránzazu Calzada, la vicerectora de Planificació Econòmica, Begoña Subiza i la secretària general, Nuria Fernández.

 

ESTUDIS PROPIS DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

El director del CEDIP, Juan Francisco Mesa, ha assegurat que, segons les dades obtingudes durant el curs 2010/2011, en el qual la Universitat d'Alacant va oferir 78 títols propis, “la matrícula d'estudiants va augmentar un 47% respecte a l'any anterior. D’aquests, el 20% són estrangers, procedents de Xina i Hispanoamèrica". El total d'alumnes que es van matricular en el curs 2010/2011 va pujar a 1.137 estudiants.

La Universitat d'Alacant ha fet una ferma aposta per a garantir la qualitat i flexibilitat dels seus estudis propis, realitzant una inversió per a la seua adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior i facilitant a la societat nous enfocaments educatius amb programes que permeten el "Life Long Learning" o aprenentatge al llarg de tota la vida.

Amb aquesta finalitat, el Consell de Govern de la UA va aprovar el passat mes de juliol una nova normativa per als estudis propis.

 

Més informació:

ESTUDIS PROPIS DE LA UA. CURS ACADÈMIC 2011/2012

 

FOTO 1: d'izq a drcha: Juan Francisco Mesa, Ignacio Jiménez, Joaquín Marhuenda i Reyes González
FOTO 2: Fernando Casado


Estudis_propis2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464