Saltar apartados

Experts i professionals qüestionen en la UA la possible inclusió de la responsabilitat civil en el dret de família

Triptico_congrés

Alacant, 14 d'octubre de 2011

El cas que va eixir a la llum pública d'un pare que es va fer amic del seu propi fill en la seua pàgina d'una xarxa social és una mostra d'intromissió en la intimitat dels menors per part dels seus pares. El dany causat, es pot reparar de forma econòmica? Aquest és un dels temes que va a qüestionar i abordar dins del  Congrés Internacional sobre Responsabilitat Civil en el Dret de Família que comença el dimecres 19 d'octubre de 2011, a partir de les 17.30 hores, en la Universitat d'Alacant.

La novetat del Congrés és que, si bé la responsabilitat civil sempre ha existit, aquesta s'ha donat fora de l'àmbit familiar. No obstant això, en els últims anys s'està plantejant si és possible aplicar la responsabilitat civil en el dret de família. En cas de ser afirmativa la resposta, els experts es qüestionen com ha de ser la reparació dels danys causats, que passa per indemnitzacions econòmiques. La cita de la pròxima setmana obri el debat a dirimir fins a quin punt és bo o no obrir el dret de danys a l'àmbit familiar. Així, des del dany causat per incompliment de deures conjugals, com puga ser tenir un fill dins d'un matrimoni amb una altra persona i causar engany sobre la paternitat a la parella, a danys que causen els fills i que hagen de reparar els pares, són alguns dels punts forts que s'exposaran en la trobada.

El Congrés Internacional sobre Responsabilitat Civil en el Dret de Família comença el dia 19 d'octubre, a partir de les 17.30 hores, i continua durant tota la jornada del dijous 20. El lloc de celebració és la sala de graus de la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant. Inauguren el Congrés Nuria Fernández, secretària general de la UA, i el director del Departament de Dret Civil de la UA, Juan Antonio Moreno Martínez.

Organitza el departament de Dret Civil de la UA en el marc del projecte d'investigació “Noves perspectives de la responsabilitat civil en el dret de família”, finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464