Saltar apartados

La UA desvela quines són les prioritats de l'ONU i la Unió Europea en la seguretat internacional actual

Seguretat_defensa

Alacant, 14 d'octubre de 2011

La recent comunicació de l'inici de la retirada espanyola de l'Operació Protector Unificat, dirigida per l'OTAN amb l'objectiu de protegir a la població civil de Líbia, és un dels punts candents que imprimeixen d'actualitat el "III Curs sobre Seguretat i Defensa: El paper de les Organitzacions Internacionals en la Seguretat Internacional", que es va a celebrar en la Universitat d'Alacant el dilluns 17 i dimarts 18 d'octubre de 2011.

L'objectiu del curs és donar a conèixer, d'una manera sistemàtica, les més recents prioritats i estratègies de seguretat i defensa de les Nacions Unides i de la Unió Europea, posant sempre de relleu la posició i estratègia d'Espanya en aquestes Organitzacions.

El curs, que organitza el Centre Interuniversitari d'Estudis Europeusde la Universitat d'Alacant, tindrà lloc en el Saló de Graus de la Facultat de Dret de la UA. La programació consta de dues taules redones. La primera d'elles, prevista per al dilluns 17 a les 12:00 hores, versarà sobre la labor de l'Organització de les Nacions Unides en el manteniment de la pau i la seguretat internacionals, ja que l'ONU continua sent la màxima autoritat internacional per a fer front a les amenaces a la seguretat internacional. La segona taula redona, que tindrà lloc el dimarts 18 a les 11:45 hores, analitzarà l'estratègia espanyola de seguretat des del punt de vista de la seua condició d'Estat membre de la Unió Europea.

Els ponents convidats són reconeguts experts de diferent origen professional, tant docents com a militars, garantint la diversitat d'enfocaments i arguments, per a avivar el debat i l'intercanvi d'idees.

Inaugura el dilluns 17 d'octubre a les 11.45 hores, Jaume Ferrer Lloret, director del CIEE, amb la intervenció del subdelegat de Defensa a Alacant, Carlos Dupuy Elvira. El curs està cofinançat per l'Institut Español d'Estudis Estratègics del Ministeri de Defensa.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464