Saltar apartados

La Universitat d'Alacant es pregunta en un seminari ¿Cap a on va Orient Mitjà?

Seminari_oriente_mitjà

Alacant, 14 d'octubre de 2011

L'anomenada primavera àrab ha motivat la realització del Seminari %u201C¿Cap a on va Orient Mitjà?. La societat civil com a motor de canvi%u201D que comença el dilluns 17 d'octubre en la Universitat d'Alacant. Durant tota la setmana i fins al divendres 21 en l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, reconeguts experts van a abordar el tema des de les seues diferents perspectives. Les minories ètniques i confessionals a Orient Mitjà, com és el cas dels coptos a Egipte, centra la ponència que obri la trobada la vesprada del dilluns i que continua amb la introducció genèrica al Seminari que farà un dels seus dos directors, Ignacio Álvarez-Ossorio, professor titular d'Estudis Àrabs i Islàmics de la UA, amb la comunicació sobre la societat civil i contestació política a Orient Mitjà. Bichara Khader, considerat un dels millors analistes sobre el tema, participarà en el curs. Khader és catedràtic en la Universitat Catòlica de Lovaina i director del Centre d'Estudis i d'Investigacions sobre el Món Àrab Contemporani (CERMAC).

En els últims 25 anys s'ha registrat en els països d'Orient Mitjà un auge dels moviments de contestació política i una eclosió de la societat civil, originats en part per la crisi de l'estat àrab i la seua incapacitat per a fer front a les creixents demandes d'obertura soci-política. Els recents esdeveniments de Tunísia i Egipte han tingut un immediat efecte contagie en altres països del món àrab, especialment en el Machrek i en tot Orient Mitjà. El Seminari pretén donar resposta a aquesta situació emergent tenint en compte els principis de multiculturalitat, igualtat, sostenibilitat i cooperació internacional. Per a açò abordarà aspectes com el paper de la dona en els processos de canvi a Orient Mitjà o els mitjans de comunicació i la seua relació amb els processos de democratització.

Organitza el Departament de Filologies Integrades i el Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA i Casa Mediterrani.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464