Saltar apartados

Comunicat de la Universitat d'Alacant i Universitat Miguel Hernández d'Elx sobre la resolució de la convocatòria de Campus d'Excel·lència Internacional

Alacant, 21 d'octubre de 2011

Davant la resolució emesa avui pel Ministeri d'Educació, en referència a la segona fase de la convocatòria Campus d'Excel·lència Internacional, les Universitats d'Alacant i Miguel Hernández d'Elx volen fer públic el seu total rebuig amb la decisió adoptada pel Ministeri per no haver-li concedit el Segell d'Excel·lència al projecte Mediterranean International Campus.

El projecte %u201CMediterranean International Campus%u201D, amb el qual ambdues universitats concorríem a la convocatòria CEI, està definit específicament entorn dels principals requisits exigits en aquesta convocatòria, sent l'únic projecte presentat que incorpora de forma nuclear la Internacionalització, les Agregacions Estratègiques entre Universitat i Institucions (més de 80 institucions públiques i privades ) i la definició d'unes línies d'especialització estratègiques que reflecteixen les fortaleses més importants de les universitats que formem part del projecte. És important destacar que el projecte compta amb l'aliança de la Universitat de Clemson en Carolina del Sud, per al seu desenvolupament, una universitat que es troba entre les 25 millors universitats públiques Nord-americanes, i que explica també amb importants fortaleses en les àrees d'especialització del projecte.

Per aquests motius, ambdues Universitats considerem que la resolució publicada avui respon a criteris difícilment comprensibles a la llum dels requisits requerits en la convocatòria de Campus d'Excel·lència Internacional.

En la convocatòria de 2010 es va indicar a les universitats que presentem Mediterranean International Campus que el projecte presentat era de gran qualitat, i que tan sol restava concretar la universitat americana amb la qual establir formalment l'aliança proposada. En la present convocatòria 2011 hem concretat aqueixa aliança amb la Universitat de Clemson i, addicionalment, s'han presentat considerables millores en el projecte. Per tant el projecte complia amb tots i cadascun dels requisits establits pel Ministeri.

Malgrat la decebedora resolució, la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández mantenen la seua ferma decisió de continuar treballant en la línia estratègica conjunta definida en %u201CMediterranean International Campus%u201D.

Finalment, ambdues universitats volem reconèixer públicament i agrair a les institucions públiques i privades i a totes les empreses que han recolzat al nostre projecte. Igualment, volem expressar el nostre agraïment especial a totes les persones que han treballat intensament en la definició i elaboració del projecte %u201CMediterranean International Campus%u201D.

Rectors de la Universitat d'Alacant i Miguel Hernández d'Elx.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464