Saltar apartados

El Congrés Internacional "Responsabilidad Civil en el Dret de Família" s'està celebrant en la Universitat d'Alacant

Foto_magistrada

Alacant, 20 d'octubre de 2011

La magistrada Roca i Trías dubte de l'aplicació de l'article 1902 del Codi Civil per a rescabalar danys per infidelitat conjugal.

Encarna Roca i Trías, magistrada de la Sala Civil del Tribunal Suprem i Catedràtica de Dret Civil va obrir, ahir dimecres 19 d'octubre, el Congrés Internacional sobre Responsabilitat Civil en el Dret de Família que se celebra en la Universitat d'Alacant, amb la conferencia %u201CDanys en el Dret de Família: últimes tendències jurisprudencials%u201D. Roca i Trías dubte que, en els supòsits de responsabilitat per infidelitat conjugal, es puga aplicar l'article 1902 del Codi Civil, que diu textualment %u201Cel que per acció o omissió causa dany a un altre, intervenint culpa o negligència, està obligat a reparar el dany causat%u201D, ja que aquest article està fora de les normes del Dret de Família i se circumscriu a l'àmbit de la Responsabilitat Civil.

La doctrina majoritària aposta per la indemnització dels danys causats en l'àmbit familiar mitjançant l'aplicació de la Responsabilitat Civil. No obstant açò, existeix una tendència minoritària que defensa que no són indemnitzables aqueixos danys, excepte quan estan tipificats en el Codi Penal. La magistrada opina que, en matèria civil, cal acudir a les normes del Dret de Família, no a la responsabilitat civil.

El Congrés quedava ahir inaugurat per Nuria Fernández, secretària general de la UA, i el director del Departament de Dret Civil de la UA, Juan Antonio Moreno Martínez. El Congrés Internacional sobre Responsabilitat Civil en el Dret de Família continua avui 20 d'octubre en el Saló de Graus de la Facultat de Dret de la UA.

Organitza el departament de Dret Civil de la UA en el marc del Projecte d'Investigació %u201CNoves perspectives de la responsabilitat civil en el Dret de Família%u201D finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació.

Foto_responsabilitat_civil Foto_responsabilitat_civil2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464