Saltar apartados

Els mestres s'apliquen en intel·ligència emocional en la XII Setmana Universitat i Escola de la Universitat d'Alacant

Universitat_Escola

Alacant, 21 d'octubre de 2011

La formació complementària del mestre ha d'incloure el tractament de la convivència escolar i la resolució de conflictes, aspectes en els quals també entra en joc la intel·ligència emocional. Com abordar les emocions és un dels temes que van a tractar en la XII Setmana Universitat i Escola Rafael de Vora Ferre "Convivència escolar i reptes educatius" els diferents especialistes nacionals de renom que participen. La Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant organitza aquest curs entre els dies 24 i fins al 27 d'octubre de 2011.

Tot acte educatiu és un acte de comunicació que pot cortocircuitarse per diferents situacions que generen conflicte. Com gestionar el flux de la comunicació en les aules per a educar i per a educar-se mútuament alumne i mestre és un dels aspectes fonamentals de la Setmana, que combinarà ponències i tallers pràctics, equilibrant la part teòrica amb la pràctica, en dos escenaris. Les ponències s'impartiran en el Saló d'Actes de l'Aulari II, mentre que els tallers van a realitzar-se en les sales 10 i 11 de l'Aulari III de la UA. Els participants van a aprendre els procediments, estratègies, eines i tàctiques, d'aplicació tant en els I.I.S. com en les escoles.

Els quatre tallers pràctics "la gestió del conflicte", "Intel·ligència emocional", "Relacions en l'aula" i el primer d'ells realitzat pel col·lectiu "Convielx" el dilluns 24. Aquest últim, en el qual participen professors i psicopedagogos, educa als professors en la resolució de conflictes en l'aula mitjançant el treball amb ells gràcies a la dinàmica de reunions periòdiques i sistemàtiques. Cadascun dels tallers combina i és la continuació pràctica de les ponències. Entre els participants destaca Eva Bach Corbacho (UAB) que parlarà sobre intel·ligència emocional.

El gran interès que ha suscitat entre els alumnes, docents i professionals la impartició de la XII Setmana ha portat a cobrir la totalitat de les seues cent places oferides i manté demandants en llista d'espera.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464