Saltar apartados

L'eterna lluita entre la raó i la fe, en "Agnes de Déu"

Ensayo_Agnes

Alacant, 20 d'octubre de 2011

L'obra ha sigut produïda pel Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA

El pròxim 25 d'octubre, a les 20.00 hores, s'estrena en el Paranimf de la UA l'obra Agnes de Déu, de John Pielmeier, dirigida i versionada per Fernando Embid, del Taller d'Imatge de la Fundació General de la UA. L'obra, produïda pel Vicerectorat d'Extensió Universitària amb la col·laboració de la Fundació General de la UA, el Centre d'Estudis de la Dona (CEM), Universitat Permanent de la UA (UPUA) i Associació d'Alumnes i Exalumnos de la UPUA, se situa en un convent de clausura on ha esdevingut un succés insòlit. Agnes, una jovencísima novícia, ha tingut un bebè sense que ningú, ni tan sols ella mateixa, sabera que estava embarassada. Una psiquiatra indaga a la recerca d'una explicació raonable per a un fet que aparenta ser resultat i prova d'una intervenció divina.

%u201CLa idea de fons del text és l'eterna lluita entre la ciència i la religió, entre la raó i la fe%u201D, comenta Embid, que assegura que ha volgut oferir una interpretació diferent al llibret original, més enfocat a l'explicació religiosa, per a centrar-ho en les tres dones protagonistes que constitueixen un triangle de tensió. %u201CEm van començar a interessar les dones: la psiquiatra, que s'aferra a les seues creences i al seu odi per tot el que no siga racional; la mare superiora, que s'aferra a les seues creences com a taula de salvació, i Agnes, a la qual encara no han deixat ser dona, que encara no ha crescut%u201D.

Amb un repartiment de dones integrat per Rosana Esclapez, alumna de la UA de la Facultat d'Educació, en el paper d'Agnes; Pepa Antón en el paper de la psiquiatra, pertanyent al grup de Teatre de la UPUA, i Ascensión Perona com a mare superiora, professora de cant del Conservatori Superior de Música d'Alacant, l'obra comptarà amb música de violoncello en directe gràcies a la interpretació del membre de l'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) Rafael Lucas Vaquer.

Segons comenta Embid, l'obra %u201Cva començar a forjar-se vuit anys arrere, quan el Taller d'Imatge va signar el conveni amb l'INAEM per a realitzar treballs promocionals amb la Companyia Nacional de Teatre Clàssic. Allí vaig començar a aprendre sobre el teatre de primera mà i, de sobte, un estiu vaig pensar a escriure una versió d'Agnes de Déu, una obra senzilla a nivell de recursos però complicada des del punt de vista dramàtic, ja que l'argument està al límit, en la vora de l'increïble%u201D.

Venda d'entrades (3%u20AC) en la llibreria Compas UA, Servicam i una hora abans de l'actuació en el Paranimf de la UA.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464