Saltar apartados

La Seu d'Alacant de la UA va celebrar els seus deu anys envoltada d'amics i impulsors

Seu2

Alacant, 20 d'octubre de 2011

Consolidada com a punt de trobada entre l’acadèmia i la ciutadania

D’emotiu, divertit, reivindicatiu i en el to distès i amable que caracteritza tant al personal, es va celebrar dilluns passat, dia 17 d’octubre, l’homenatge que la Seu de la Ciutat d’Alacant de la UA va retre als qui l’han ajudada a complir deu anys i a convertir-se “en el punt de trobada amb la cultura amb un volum d’activitat més gran de la ciutat d’Alacant”, segons van coincidir els assistents. Van participar els acadèmics i les acadèmiques que van engegar la Seu i que han fet que, com va dir el vicerector Jesús Pradells, “més que Seu, s’haja convertit en la casa d’Alacant”.

Artistes com Eduardo Lastres, periodistes i locutors, com Mariano Sánchez Soler i Vicente Hipólito, poetes, representants de diferents col•lectius com Casa Chile, Decide-T, l’Observatori feminista, el Consell de la Joventut, o La Cívica, per citar-ne alguns, van participar en aquest acte sota l’epígraf: I tu, Què recordes de la Seu?, juntament amb “els veritables protagonistes, que són els usuaris, el públic que fa possible aquest miracle”, va assegurar l’actual vicerectora d’Extensió Universitària, Josefina Bueno.

D’un edifici recentment restaurat, en els temps del rector Andrés Pedreño, Concha Bru, cap de la Universitat Permanent ja en aquella època i una de les primeres habitants de l’edifici, va recordar “la decadència de la zona” i com s’ha convertit ara “en un referent cultural de la ciutat”. Bru va insistir “en la generositat de la Universitat d’Alacant” que a més d’una programació tan rica i variada i unes instal•lacions tan adequades, “regala un capital humà del més alt nivell”.

La Seu va nàixer amb el tàndem José Carlos Rovira, com a vicerector d’Extensió Universitària i Manuel Alcaraz, el primer dels directors. Alcaraz, que va iniciar el seu discurs recordant “els qui no tornaran”, Adrián López i José Antonio Martínez Bernicola, va assegurar que en l’arrancada es va apostar “per un model de plaça pública” que cap a les vuit de la tarda rep visitants de tots els perfils per “veure què hi ha avui a la Seu”. El model es va afermar immediatament i va convertir la Seu “en el lloc de trobada de tots els col•lectius socials que duien a terme una activitat interessant”, va comentar José Carlos Rovira.

La història de la Seu va continuar amb el tàndem Jesús Pradells-Emilio Soler, amb els quals es van consolidar definitivament els principis de participació, llibertat d’expressió i de pensament, “nord i guia d’aquesta Seu”, segons Pradells. Soler va reivindicar el paper de la Seu “en uns moments tan delicats econòmicament”, i va insistir en la necessitat de fer un “acte homenatge”, “per merescut, per haver-se convertit en centre cultural de primer nivell i perquè és, en realitat, un homenatge a tota la ciutadania”. “Cal pressionar perquè la Seu continue la seua marxa”, va dir Emilio Soler, que també va insistir en l’“esplèndid equip humà que té, que no sap d’horaris i sí d’imaginació, coratge i ganes de treballar”.

Visiblement emocionada, Catalina Iliescu va fer un recompte de les activitats que van nàixer amb la Seu i són ara un referent a Alacant, com la lectura de la Constitució, el Premi Maisonnave, l’homenatge a Miguel Hernández “i tants i tants cicles i observatoris sorgits sota el seu auspici”, com també de les persones que d’una manera o una altra han col•laborat a fer de la Seu el que és.

L’acte va comptar amb la participació del pianista italocanadenc Fabio Miano que va ser l’encarregat de posar música a una selecció d’imatges sobre la història de la Seu.

 

Seu1   Seu3

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464