Saltar apartados

La UA presenta la xarxa d'intercanvi cultural "AltaVEU", amb la presència dels responsables culturals dels ajuntaments de la província

Logo_Altaveu

Alacant, 20 d'octubre de 2011

L'acte serà inaugurat pel diputat de Cultura Juan Bautista Roselló Tent i la vicerectora d'Extensió Universitària Josefina Bueno

Al voltant de 60 regidors, tècnics i responsables culturals municipals de 40 ajuntaments de la província d'Alacant es donaran cita demà, 21 d'octubre, en la Universitat d'Alacant, en la Trobada de Gestió Cultural AltaVEU, un acte on es presentarà la plataforma d'intercanvi d'activitats culturals entre entitats públiques AltaVEU, un projecte promogut pel Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA.

L'esdeveniment, que se celebrarà en la sala Aifos de la UA a partir de les 10.00 hores, serà inaugurat pel diputat de Cultura, Juan Bautista Roselló Tent, i la vicerectora d'Extensió Universitària de la UA, Josefina Bueno Alonso, i comptarà amb la presència dels responsables, tècnics culturals de la UA i els coordinadors acadèmics de les seus universitàries de la UA.

Compartir, promoure, difondre

L'objectiu d'AltaVEU és compartir, difondre i promoure la cultura, potenciant l'intercanvi d'activitats entre entitats públiques, rendibilitzant recursos i facilitant el treball dels programadors culturals en proporcionar-los un catàleg variat i ampli en el qual podran conèixer l'opinió d'altres programadors, optimitzar recursos de l'administració i promoure l'activitat artística local.

Segons explica Josefina Bueno, %u201CAltaVEU és un xarxa d'intercanvi dels programadors culturals de les entitats públiques en l'àrea d'influència de la Universitat d'Alacant. És important que el projecte es coordine entre la UA i la Diputació, referents en tota la província. En aquest catàleg es donaran a conèixer les activitats culturals d'altres entitats que poden ser itineradas, com a exposicions, obres teatrals, conferències, etcètera, i intercanviar-les, valorar-les i recomanar-les%u201D.

Durant l'esdeveniment, la Universitat d'Alacant presentarà les activitats culturals susceptibles de ser exportades a altres localitats com a muntatges teatrals de l'Aula de Teatre, exposicions, concerts didàctics de l'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) i els grups de càmera de l'orquestra universitària, conferències i cicles de cinema, entre unes altres. Per la seua banda, els ajuntaments que així ho han decidit exposaran les activitats culturals propícies per a ser itineradas que es generen en les seues localitats i que s'inclouran en el catàleg. Una retroalimentació en matèria de cultura necessària en temps de retallades.

AltaVEU pretén convertir-se en una eina eficient per a compartir els recursos generats des de les administracions públiques i estendre la cultura per la província d'Alacant, àrea d'influència de la Universitat d'Alacant i un dels objectius del Vicerectorat d'Extensió Universitària. D'aquesta manera, els programadors estaran al dia de les activitats culturals que es generen en tots els municipis integrants de la xarxa i podran efectuar una programació variada i interessant amb costos reduïts i que donarà a conèixer els diferents projectes produïts en la província.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464