Saltar apartados

La Universitat d'Alacant aconsegueix la qualificació de Campus d'Excel·lència Internacional amb CAMPUSHABITAT5U

campushabitat5U

Alacant, 21 d'octubre de 2011

Els cinc rectors afirmen que el segell farà de les universitats valencianes el centre d'un nou corredor del coneixement en el Mediterrani

Els rectors de les cinc universitats públiques del País Valencià (Esteban Morcillo, de la Universitat de València; Juan Julià, de la Universitat Politècnica de València; Ignasi Jiménez Raneda, de la Universitat d'Alacant; Vicent Climent, de la Universitat Jaume I, i Jesús Pastor, de la Universitat Miguel Hernández d'Elx) s'han reunit amb el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, per a analitzar els resultats de la convocatòria del programa Campus d'Excel•lència Internacional 2011, que avui farà públics el Ministeri d'Educació, en la qual ha estat seleccionat el projecte conjunt CAMPUSHABITAT5U.

El president de la Generalitat Valenciana i els rectors han valorat molt positivament la concessió d'aquest nou distintiu a les universitats públiques valencianes i han destacat que és l'únic que es concedeix a un projecte presentat per totes les universitats públiques d'un mateix sistema universitari, cosa que situa el sistema valencià com un exemple de coordinació per a tot l’estat.

Els rectors han subratllat la potencialitat de les universitats per fer que el País Valencià esdevinga pol de referència internacional, des del punt de vista acadèmic i científic, en l'àmbit de l'hàbitat i el territori i siga capaç de generar un nou procés de creixement intel•ligent, sostenible i integrador. En aquest sentit, consideren que el segell de Campus d'Excel•lència Internacional farà de les universitats valencianes, i en concret del projecte CAMPUSHABITAT5U, el centre d'un nou corredor del coneixement en el Mediterrani, que potenciarà amb investigació i formació el corredor ferroviari mediterrani, una infraestructura aprovada recentment com a prioritària per la Unió Europea.

Per a fonamentar aquesta proposta, s'han donat a conèixer les grans xifres i fortaleses del Sistema Universitari Públic Valencià (SUPV), que compta actualment amb una oferta formativa de 224 programes especialitzats en hàbitat i territori (63 titulacions de grau, 95 màsters i 66 programes de doctorat) i un total de 50.000 estudiants de grau i 5.500 de màsters i doctorat, dels quals 1.100 són estrangers. Durant la presentació, també s'ha posat de manifest la importància de la investigació i la transferència tecnològica en aquest camp, amb 97 grups d'investigació i desenvolupament (R+D), 39 instituts universitaris, 3 centres mixtos amb el Consells Superior d'Investigacions Científiques, 8 instituts tecnològics i 36 càtedres d'empresa.

Donen suport al projecte CAMPUSHABITAT5U la Generalitat Valenciana, el Consell Superior d'Investigacions Científiques, la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), grans empreses i grups empresarials (clústers) del sector de l'hàbitat i del territori, a més d'institucions i ajuntaments de les quatre principals ciutats de valencianes (Alacant, Elx, Castelló i València).

El projecte, que s'ha presentat sota el lema "Unim excel•lència. Millorem l'hàbitat. Reactivem el benestar", s'articula sobre quatre grans àrees d'actuació: planificació i gestió del territori, edificació, habitatge i espai social. En l'àmbit de la planificació i gestió del territori, s'aspira a fomentar la competitivitat econòmica a través de l'ús racional dels recursos i la preservació dels valors ambientals i paisatgístics. Quant a l'edificació, es pretén innovar i optimar els recursos disponibles i la conservació del medi ambient. Pel que fa a l’habitatge, el projecte se centra en la generació d'espais innovadors, saludables i flexibles. Finalment, el projecte se centra en el camp de l'espai, per a millorar la cohesió social i les condicions de vida de la població rural i urbana. L'objectiu final és, entre d’altres, impulsar un procés de creixement intel•ligent, sostenible i integrador del País Valencià i consolidar-se com a pol de referència acadèmic i científic de l'Arc Mediterrani Europeu.

 

Foto_habitat

____________________________________

- Video complet de la presentació

 

- Web del projecte

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464